Twenty-seventh-week-of-pregnancy-1

با پایان یافتن این هفته، وارد سه ماهه‌ی سوم بارداری می‌شوید. ماه‌های پیش رو، سریع‌تر از تصورتان می‌گذرد و روز زایمان فرا می‌رسد.

با نزدیک شدن به ماه هفتم، احتمالا برخی علائم بارداری مانند سوزش سر دل، گرفتگی عضلات پا، تکرر ادرار، تنگی نفس و … مجددا به سراغتان می‌آید.

در این مقاله قصد داریم در خصوص وضعیت شما و جنین در هفته بیست و هفتم بارداری و همچنین بازگشت برخی علائم در این روزها، صحبت کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

همانطور که می‌دانید، رحم هر روز بزرگتر می‌شود. در این هفته می‌توانید قله‌ی آن را نزدیک به جناغ سینه‌تان لمس کنید. با توجه به فشاری که رحم به اعضای داخلی بدن وارد می‌کند، احتمالا دچار تنگی نفس، تکرر ادرار و سوزش سر دل، خواهید شد.

فشار رحم و جنین به معده، باعث کند شدن روند هضم غذا می‌شود. بنابراین جمع شدن مواد غذایی در معده، موجب شل شدن دریچه‌ی مری و برگشت اسید معده به مری می‌شود. ممکن است سنگینی‌ای‌ که از سوزش سر دل‌ روی قفسه‌ی سینه احساس می‌کنید را با قلب درد اشتباه بگیرید.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-2

برای رهایی از این دردها، تعداد وعده‌های غذایی را به پنج یا شش وعده در روز افزایش و حجم آن‌ها را کاهش دهید. همچنین از مصرف غذاهای سرخ شده و پر ادویه، خودداری کنید.

بهتر است تمامی این علائم را به یاد داشته باشید و در هر تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری که با پزشکتان دارید، سوالات و مشکلاتتان را با او در میان بگذارید.

گرفتگی عضله پشت ساق پا، معضلی است که اکثر مادران باردار با آن روبرو می‌شوند. از دلایل گرفتگی عضله‌ی پا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار به اعصاب نیم تنه‌ی پایینی بدن
  • فشار بر روی رگ‌های خونی پاها
  • کم‌آبی بدن

معمولا گرفتگی عضله پا در شب و هنگام استراحت اتفاق می‌افتد؛ اما ممکن است در طول روز هم آن را تجربه کنید.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-3

برای رفع گرفتگی عضله و‌ تسکین درد آن، بنشینید و پاهایتان را دراز کنید. انگشتان پا را به سمت خود ( ساق پا ) بیاورید و بعد مستقیم به جلو ببرید. چند بار این روند را تکرار کنید. انجام این کار باعث شل شدن عضله‌‌ی درگیر می‌شود. ماساژ و پیاده‌روی روزانه هم باعث پیشگیری از این مسئله خواهد شد.

هورمون پروژسترون، در تمام مدت بارداری همراه مفیدی برای شما و فرزندتان بوده است. در این روزها، پروژسترون به کنترل انقباضات رحمی و جلوگیری از زایمان زودرس کمک می‌کند. همچنین پستان‌ها برای تولید شیر کافی، به پروژسترون احتیاج دارند‌.

در این روزها، آب اطراف جنین کاهش می‌یابد؛ به‌ همین دلیل از روی شکمتان، حرکات آرنج و زانوی جنین قابل مشاهده و لمس هستند. اگر شاغل هستید، از حالا درباره‌ی مرخصی زایمان با مافوقتان صحبت کنید.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-4

مادرانی که در دوران بارداری پستان‌هایشان آغوز یا همان کلستروم تولید می‌کنند، گاهی دچار خشکی و حساسیت نوک پستان‌ها می‌شوند. برای کاهش حساسیت، نوک پستان را با گاز استریل یا پنبه‌ و آب ولرم تمیز کنید.

قرار دادن پد مخصوص و یا دستمال کاغذی داخل سوتین، رطوبت آغوز را به خود جذب کرده و از نمناک شدن لباستان جلوگیری می‌کند.

برخی پزشکان معتقدند که رنگ کردن مو پس از سه ماهه‌ی اول بارداری منعی ندارد. این در حالی است که بسیاری از متخصصان بر این عقیده‌اند، که بطور کلی در دوران بارداری نباید از رنگ مو استفاده کرد.

چرا که هر قدر هم مدت زمان قرار گرفتن رنگ روی موها کوتاه باشد، مواد شیمیایی آن می‌تواند از طریق پوست وارد جریان خون شده و باعث مسمومیت شود. بنابراین اگر قصد رنگ کردن موهایتان را دارید، حتما قبل از آن با پزشک مشورت کنید.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-5

وضعیت جنین در هفته بیست و هفتم بارداری

در این هفته جنین با وزنی حدود 900 گرم و قدی حدود 37 سانتی متر، به اندازه‌ی یک بادمجان بزرگ رسیده است. اکنون او به قدری رشد کرده که اکثر فضای داخل رحم را به خود اختصاص داده و جای کمتری برای مایع آمنیوتیک باقی مانده است.

اکنون رشد قدی جنین و طول بند ناف یکی است. یعنی در این هفته، طول بند ناف هم 37 سانتی متر است.

در هفته بیست و هفتم بارداری، جذب چربی به بدن جنین همچنان ادامه دارد. این چربی در حفظ دمای بدن او پس از تولد، نقش اساسی دارد. سیستم دفاعی و ریه‌های جنین در این هفته به سرعت در حال تکامل هستند تا جنین را برای زندگی خارج از رحم آماده کنند.

ظاهر او در این روزها تغییر چندانی نمی‌کند، فقط اعضای بدنش بزرگتر شده و اندازه‌ی سر و بدن متناسب‌تر می‌شود. از ابتدای سه ماهه‌ی دوم تا الان وزن جنین سه برابر شده، اما هنوز میزان زیادی از رشد او باقی مانده است.

در هفته بیست و هفتم بارداری همچنان چین خوردگی‌های مغز جنین درحال تکامل هستند. برخی کارشناسان معتقدند که جنین از این هفته، خواب می‌بیند.

احتمالا این روزها متوجه حرکت ریتیمیک جنین می‌شوید. این حرکات، همان سکسکه‌ی جنین است. جای نگرانی نیست. سکسکه،‌ موجب ناراحتی او نمی‌شود؛ بلکه به زودی، خود به خود رفع خواهد شد.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-6

بانک خون بند ناف چیست؟

یکی از کارهای مهم و‌ کاربردی که می‌توانید برای فرزندتان انجام دهید، این است که درباره‌ی بانک خون بند ناف اطلاعات کافی کسب کنید.

والدین در تمام سال‌های عمر خود، به فکر روش‌های افزایش سلامتی و طول عمر فرزاندانشان هستند. یکی از این روش ها، ذخیره‌ی خون بند ناف در بانک خون بند ناف است. این کار به منظور درمان بیماری‌هایی انجام می‌گیرد که ممکن است در آینده، سلامت کودک و خانواده‌ی او را به خطر بیاندازد.

خون موجود در بند ناف جنین، حاوی سلول‌های بنیادی است. پس از تولد کودک و بریدن بند ناف به منظور جداسازیِ جفت از جنین، کمی خون از بند ناف خارج می‌شود.

چنانچه تمایل داشته باشید که خون حاوی سلول‌های بنیادی فرزندتان را ذخیره کنید، عوامل اتاق زایمان، خونی که از بند ناف متصل به جفت ( نه قسمتی که متصل به جنین است ) خارج می‌شود را جمع آوری می‌کنند.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-7

در چه مواقعی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر متوجه عطش زیاد، پرخوری، تکرر ادرار و … شدید، ممکن است دچار دیابت بارداری شده‌ باشید؛ که در این صورت برای پیشگیری از مشکلات بعدی نیاز است تا فورا به پزشک مراجعه کنید.

علائم زیر، نشانه‌های مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی است:

  • ورم ناگهانی دست و صورت
  • سردرد و حالت تهوع شدید
  • تاری دید یا جرقه زدن چشم
  • درد در ناحیه‌ی زیر دنده‌ها
  • افزایش فشار خون

در صورت مشاهده‌ی علائم مذکور، برای بررسی و‌ درمان هر چه سریع‌تر، به پزشک مراجعه کنید تا عوارض کمتری متوجه شما و فرزندتان شود.

همچنین اگر علائمی مانند درد و سوزش هنگام ادرار کردن، ترشحات بد بو و سبز یا زرد رنگ واژن، ترشحات پنیری شکل واژن و … داشتید، ممکن است دچار عفونت دستگاه تناسلی شده باشید. درمان به موقع انواع عفونت‌های واژینال از پارگی کیسه‌آب و … پیشگیری می‌کند.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-8

هفته بیست و هفتم بارداری یعنی ماه چندم؟

هفته بیست و هفتم بارداری، در واقع آخرین هفته‌ی ماه ششم و سه ماهه‌ی دوم بارداری است. احتمالا می‌دانید که پزشکان، شروع بارداری را از اولین روز از آخرین قاعدگی در نظر می‌گیرند.

معمولا لقاح دو هفته بعد از شروع قاعدگی اتفاق می‌افتد، در نتیجه همواره سن جنین دو هفته کمتر از سن بارداری است. از این هفته تا پایان دوره‌ی بارداری حدودا 13 هفته باقی مانده است.

برای محاسبه‌ی دقیق سن بارداری، می‌توانید به مجله‌ی موشیما مراجعه کنید.

Twenty-seventh-week-of-pregnancy-9

پیشنهاد موشیما برای هفته بیست و هفتم بارداری

رفتن به پارک و‌ تماشای بازی کودکان، باعث تصویر سازی ذهنی درباره‌ی فرزندتان می‌شود. این کار را با همراهی همسرتان انجام دهید و با او درباره‌ی آینده‌ی فرزندتان صحبت کنید.

اکثر پدر‌ها، برخلاف ظاهر خونسردشان، نگرانی‌های زیادی دارند. آن‌ها هم مانند شما به فکر بی‌نقص بودن تمام مراحل بارداری، زایمان و تامین نیازهای شما و فرزندتان هستند، اما دیدِ آن‌ها به مسائل با شما متفاوت و پدرانه است.

تفریحات خانوادگی از حالا، نه تنها باعث احساس آرامش در شما و انتقال انرژی مثبت به فرزندتان می‌شود، بلکه باعث می‌شود تا همسرتان بیشتر از قبل متوجه اهمیت وجود و حضورش برای شما و فرزندتان شود.

این احساس که او می‌تواند تکیه‌گاه امنی برایتان باشد، لذتی همراه با آرامش را به او منتقل می‌کند. تمام این موارد پایه‌های یک زندگی سه نفره‌ی با عشق را مستحکم می‌کند.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه دوم بارداریبارداری
امتیاز 5 از 5 (1 نفر رای داده‌اند)
5 1 رای
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات