childrens-stories-benefits-children-4-6-years-old-1

سال‌های پیش دبستانی، سال‌هایی تعیین‌کننده‌ای برای آینده‌ی تحصیلی و اجتماعی کودکان هستند. در این سال‌ها باید تلاش کنید علاوه بر آماده کردن کودک برای یادگیری خواندن و نوشتن، مهارت‌های اجتماعی او را نیز رشد دهید تا بتواند سال‌های مدرسه را با شادی و موفقیت پشت سر بگذارد.

فرزند شما باید یاد بگیرد تا چگونه به طور مؤثر در گفت‌وگوهای کلاسی یا دوستانه شرکت کند! همچنین داشتن روحیه‌ای خلاق و دایره لغات گسترده، حتماً به او در درس‌هایش کمک خواهد کرد.

در ادامه‌ی این مطلب، اثرات مثبت قصه گویی و شعرخوانی برای کودکان 4-6 سال را با هم مرور می‌کنیم!

قصه گویی باعث رشد خلاقیت کودک می‌شود

هنگام شنیدن داستان، کودکان فضای داستان، شخصیت‌ها و وسایل آن‌ها را تصور می‌کنند! این یک تمرین عالی برای رشد قوه‌ی تخیل آن‌هاست. کودکان خلاق در حل مشکلات همواره بهتر از دیگران عمل می‌کنند؛ چراکه می‌توانند ایده‌های جدید و نو ارائه دهند.

کمک به ابراز احساسات راحت‌تر

هنگام قصه گویی برای فرزندتان، او را تشویق کنید تا سؤال‌هایش را بپرسد و با شما گفت‌وگو کند. فرزند شما با چنین تمرینی می‌آموزد که چگونه احساسات و سؤالاتش را با شما در میان بگذارد. فراموش نکنید که اگر می‌خواهید فرزندتان به شما اعتماد کند و رازها و احساساتش را با شما در میان بگذارد، باید راه درست این کار را نیز به او آموزش دهید.

سؤال‌هایش را با حوصله و مهربانی پاسخ دهید تا کودک بفهمد که شما قصد قضاوت کردنش را ندارید و مشتاق گفتگو با او هستید.

childrens-stories-benefits-children-4-6-years-old-2

افزایش قدرت حافظه‌ی کودک

داستان خوانی و خواندن شعر برای کودکان، راهی عالی برای تقویت حافظه‌ی آن‌هاست. اگر هر شب برای فرزندتان کتاب داستان کودکانه می‌خوانید، فردا صبح از او بپرسید که چقدر از داستان یا شعر را به یاد دارد. می‌توانید به او بگویید که هر بار که بتواند تمام داستان را بازگو کند یا شعر را از حفظ بخواند، یک جایزه‌ی کوچک مثل یک شکلات به او می‌دهید یا اجازه می‌دهید نیم ساعت بیشتر تلویزیون تماشا کند.

با این کار فرزندتان سعی خواهد کرد تا با تمرکز و دقت بیشتری به داستان‌ها گوش بدهد و بدین ترتیب، حافظه و تمرکزش به مقدار زیادی رشد خواهد کرد.

افزایش درک فرهنگی کودک

کودکانی که داستان‌های متفاوتی شنیده باشند، با کشورهای مختلف و فرهنگ مردم آن کشورها آشنا می‌شوند. کتاب‌ها چشم فرزندتان را به دنیایی بزرگ‌تر باز می‌کنند. این مسئله باعث می‌شود که کودک تفاوت‌های میان انسان‌های مختلف را بپذیرد و احساس همدلی در او افزایش پیدا کند.

رشد مهارت‌های اجتماعی و مهارت شنیدن

یادگیری مهارت شنیدن فعال، یک امر ضروری برای کودکان است. با قصه گویی همیشگی و با برنامه می‌توانید به مقدار زیادی به رشد این مهارت کمک کنید. کودکان از طریق داستان گویی یاد می‌گیرند که تا انتهای داستان با دقت گوش دهند و صبور باشند. در دنیای مدرن امروزی که وسایل الکترونیکی، جلوی رشد این مهارت را در کودکان گرفته‌اند، وظیفه‌ی شما مادران و پدران است که در این زمینه ناجی فرزندتان باشید.

اگر فرزندتان نتواند به حرف‌های دیگران به طور مؤثری گوش دهند، در پیدا کردن دوست و روابط اجتماعی نیز دچار مشکل خواهد شد. کودکان باید بیاموزند که برای برقراری یک ارتباط مؤثر، لازم است که گوش دادن به معلم، دوستان و خانواده‌شان را یاد بگیرند.

آموزش فضیلت‌های اخلاقی

با شنیدن یک داستان خوب که ارزش‌های اخلاقی را آموزش می‌دهد، می‌توانید ارزش‌هایی مثل مهربانی، بخشش و دوستی را در وجود فرزندتان نهادینه کنید. یادتان باشد یک انسان موفق، در ابتدا باید انسانی مؤدب، مهربان و با اخلاق باشد.

childrens-stories-benefits-children-4-6-years-old-3

بهترین زمان برای قصه‌گویی

یکی از بهترین زمان‌های برای خواندن داستان کودکانه، هنگام شب است. قبل از خواب می‌توانید کنار فرزندتان دراز بکشید و داستانی کوتاه و دلنشین برایش بخوانید. با این کار علاوه بر آموزش، صمیمیتی عمیق میان شما و فرزندتان شکل می‌گیرد.

البته در نظر داشته باشید که داستان‌های علمی که نیاز به توجه و تمرکز بیشتری دارد را بهتر است هنگام صبح که کودک آمادی ذهنی بیشتری دارد، برایش بخوانید.

چه کنم که تأثیر قصه‌گویی برای فرزندم بیشتر شود؟

از کودک بپرسید که به نظرش داستان چگونه تمام می‌شود و چرا این‌گونه فکر می‌کند؟ بعد از این گفت‌وگو می‌توانید پایان اصلی داستان را هم به فرزندتان بگویید و راجع به آن با هم صحبت کنید.

همچنین استفاده از زبان اشاره، عروسک‌های نمایشی و صداهای مختلف در هنگام نقل یک قصه کودکانه می‌تواند جذابیت داستان را برای فرزندتان صدچندان کند.

سخن پایانی

کودکان پیش دبستانی باید قبل از رفتن به مدرسه هم مهارت‌های اجتماعی‌شان را تقویت کنند و هم آمادگی لازم برای آموختن خواندن و نوشتن را کسب کنند. قصه گویی و شعر خواندن برای کودکان 4-6 سال، بهترین روش برای تقویت این مهارت‌ها و کمک به آن‌ها در سال‌های تحصیلی پیش روی آن‌هاست.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: آموزشیروانشناسیوالدین و کودک
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات