راهکارهای مفید برای ساده کردن آموزش مجازی

از زمان شروع ویروس کرونا، آموزش مجازی و چالش‌های آن، بسیاری از والدین را درگیر کرده است. دشواری‌های آموزش مجازی برای والدین بسیار بیشتر از آموزش حضوری است. ممکن است شما قبلا فقط دو ساعت در روز به فرزندتان در انجام تکالیفش کمک می‌کردید ولی حالا کل روز مشغول آموزش ریاضی به او هستید!

قطعی اینترنت و مشکلات فنی، دسترسی نداشتن به معلم و بازیگوشی کودک دست به دست هم می‌دهند تا در پایان روز هم شما و هم فرزندتان عصبی و خسته باشید. همچنین کاهش مهارت‌های اجتماعی کودک و اضافه وزن نیز از خطراتی هستند که باید مراقب آن‌ها باشید!

در این مقاله سعی داریم تا با معرفی روش‌های مفید، به شما آموزش دهیم تا به فرزندتان در آموزش مجازی کمک کنید. پس با ما همراه باشید:

دسترسی کودک به وسایل الکترونیکی را محدود کنید

قرار نیست حالا که فرزندتان باید با وسایل الکترونیکی درس بخواند، اجازه داشته باشد کل روز با تلفن همراه و تبلت کار کند. وقتی فرزندتان کارهای مدرسه و تکالیفش را انجام داد، مطمئن شوید که بیش از یک ساعت از این وسایل برای بازی و سرگرمی استفاده نمی‌کند.

اگر کودک کل روز چشمش به صفحه‌ی کامپیوتر باشد، چشمانش خسته خواهند شد و برای کلاس فردا آماده نخواهد بود. همچنین اگر کل روز بنشیند، خطر بی‌تحرکی و چاقی او را تهدید خواهد کرد. این موضوعیست که سریعا باید آن را مدیریت و کنترل کنید.

یک مکان مناسب برای درس خواندن و شرکت در کلاس درست کنید

برای بالا بردن بازدهی فرزندتان، باید یک مکان ساکت، بدون شلوغی و در عین حال آرام برای او مهیا کنید. قرار نیست این فضا خیلی بزرگ یا فانتزی باشد. بلکه صرفا باید حال و هوای درس خواندن را به کودک منتقل کند.

توجه داشته باشید که اگر کودک روی مبل راحتی لم بدهد و درس بخواند، هیچوقت بازدهی قابل قبولی نخواهد داشت. سعی کنید رسمیت فضای مدرسه را تا حدودی در خانه ایجاد کنید.

راه‌های کمک به کودکان در آموزش مجازی

کودک را به سمت ورزش کردن سوق دهید

نشستن زیاد یک عامل بسیار مضر برای کودکان است. به هیچ عنوان نگذارید فرزندتان در سن رشد روزی 18 ساعت پشت کامپوتر بنشیند. نشستن زیاد علاوه بر ایجاد مشکلات فیزیکی، باعث بی‌حوصلگی و حتی افسردگی کودک می‌شود.

حتما فرزندتان را در یک کلاس ورزشی ثبت‌نام کنید. حتی اگر کلاس ورزش حضوری در نزدیکی خانه پیدا نمی‌کنید، ورزش‌های آنلاین مثل یوگای آنلاین را امتحان کنید. همچنین به هیچ وجه نگذارید فرزندتان کل روز در خانه بنشیند. حتی شده روزی نیم ساعت او را به پیاده‌روی یا پارک ببرید.

مطمئن شوید که با همسالانش ارتباط حضوری داشته باشد

کودک باید مهارت‌های اجتماعی‌اش را در سال‌های اول زندگی رشد دهد. اگر فرزندتان دوستان هم سن و سال خودش نداشته باشد، به مشکل خواهد خورد. نگذارید فرزندتان به انزوا و تنهایی عادت کند. به هیچ عنوان نباید نیازهای روحی او را نادیده بگیرید.

یادتان باشد که یکی از مزایای مهم آموزش حضوری، وقت گذراندن کودکان هم سن و سال در کنار هم است. اگر از انتشار ویروس می‌ترسید، فرزندتان و دوستش را با ماسک و ماده‌ی ضد عفونی کننده به یک پارک خیلی خلوت ببرید تا یکی دو ساعت با هم بازی کنند.

مشکلات آموزش مجازی و راه‌حل‌ها آن

برای انجام تکالیف برنامه‌ریزی کنید

ساعات مشخصی را برای کودک تعیین کنید تا تکالیفش را انجام دهد. برای کودکان زیر 12 سال، هر 45 دقیقه، یک استراحت 15 دقیقه‌ای در نظر بگیرید. برنامه‌ریزی باعث می‌شود هم شما و هم کودک اضطراب و استرس کمتری داشته باشید.

همچنین برای درس‌های دشوارتر، ساعاتی را در نظر بگیرید که فرزندتان خسته نیست و هنوز انرژی دارد. ساعات پایانی روز را به تکالیف و دروس ساده‌تر اختصاص دهید.

بگذارید کودک خودش کارهایش را انجام دهد

توجه داشته باشید که این تکالیف، وظایف فرزندتان هستند نه شما! بیش از حد کودک را کنترل نکنید. شما قرار نیست که دوباره مدرک بگیرید. به فرزندتان فضا دهید تا خودش کارهایش را انجام دهد. همچنین هیچگاه برای درس خواندن و انجام تکالیف به فرزندتان باج ندهید.

تحت هیچ شرایطی، تکالیف کودک را برایش انجام ندهید. به صورت واضح برای کودک مشخص کنید که اگر کمک خواست به شما بگوید تا راهنمایی‌اش کنید. ولی خبری از انجام دادن و نوشتن تکالیف توسط شما نیست!

با معلم کودک ارتباط موثر داشته باشید

معلم فرزندتان، تنها کسیست که دقیقا می‌داند روند صحیح آموزشی چیست. راجع به ساعات و تاریخ امتحانات و همچنین موعد تحویل تکالیف گوش به زنگ باشید. همچنین اگر فرزندتان در درسی مشکلی دارد، راه صحیح کمک به او را از معلمش بپرسید.

البته در نظر داشته باشید که معلم فرزندتان دانش‌آموزان دیگری نیز دارد. به همین علت سعی کنید که مکالماتتان را به ساعت اداری محدود کرده و در حد امکان کوتاه صحبت کنید.

چگونه به فرزندم در آموزش مجازی کمک کنم؟

جلوی تقلب کردن فرزندتان را بگیرید

یکی از بزرگترین مشکلات بزرگ آموزش مجازی، تقلب در امتحانات است. تقلب‌های ریز و کوچک در مدرسه، اصلا قابل مقایسه با تقلب‌های وسیع آموزش مجازی نیستند! بزرگترین ضرری که این مسئله ایجاد می‌کند این است که فرزندتان حس می‌کند درسش را به خوبی بلد است، در حالی که اینطور نیست!

فرزند شما قرار نیست همیشه بیست بگیرد. کودک باید نتیجه‌ای واقعی از میزان تلاشش را دریافت کند. اگر فرزندتان با تقلب بیست بگیرد، هیچوقت نخواهد فهمید که مشکلاتش کجاست. همچنین هیچوقت نخواهد فهمید که لذت موفقیت واقعی چقدر زیاد است.

اصلا این موضوع را شوخی نگیرید. در زمان امتحان نقش یک مراقب را به عهده بگیرید و حواستان را جمع کنید. تقلب کردن رفتاری مخرب است که تاثیرش را هم الان و هم در آینده‌ی فرزندتان خواهد گذاشت.

سخن پایانی

آموزش مجازی، چالشیست که والدین سرتاسر جهان را درگیر کرده است. مشکلات این نوع آموش آنقدر زیاد است که سطح استرس والدین و کودکان را تا حد زیادی افزایش داده. آرامش خودتان را حفظ کنید و برنامه‌ریزی‌های واقع‌گرایانه انجام دهید.

شما در این مسئله تنها نیستید. کمی صبور باشید و سعی کنید با آگاهی کافی، این دوران را پشت سر بگذارید. حداقل الان می‌دانید که معلم‌ها روزانه چقدر زحمت می‌کشند تا فرزندان ما یک جمع و تفریق ساده را بیاموزند!  

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: آموزشی
امتیاز 5 از 5 (1 نفر رای داده‌اند)
5 1 رای
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات