لوگو موشیما

12 دارو مهمی که نباید در دوران بارداری مصرف کرد

12 دارو مهمی که نباید در دوران بارداری مصرف کرد
یاسمن نجفی زاده نیم‌رخ

.

.

قبل از اینکه در مورد 12 دارویی که نباید در دوران بارداری مصرف کرد صحبت کنیم، باید نکته‌ایی را حتما به شما بگویم.  به یاد داشته باشید که قبل از مصرف هر دارو با پزشک خود صحبت کرده و خودسرانه دارویی را مصرف نکنید. شما باید مراقب باشید، تا خودسرانه از داروها استفاده نکنید، برخی…

قبل از اینکه در مورد 12 دارویی که نباید در دوران بارداری مصرف کرد صحبت کنیم، باید نکته‌ایی را حتما به شما بگویم.  به یاد داشته باشید که قبل از مصرف هر دارو با پزشک خود صحبت کرده و خودسرانه دارویی را مصرف نکنید.

شما باید مراقب باشید، تا خودسرانه از داروها استفاده نکنید، برخی از داروها می‌توانند از بند ناف نوزاد عبور کند و وارد جریان خون کودک شده و خطراتی را برای سلامتی نوزاد ایجاد می‌کند.

امیدوارم با گفتن این نکات مهم سلامت خود و کودکتان را به خطر نندازید. در ادامه نیز به بررسی 12 داروی مهمی که نباید در بارداری مصرف کرد، را بیان کرده ونکاتی را در مورد آن بگوییم.

داروهای آکنه

مشتقات ویتامین A مانند ایزوترتینوئین که برای درمان آکنه شدید استفاده می‌شوند، باعث ایجاد خطرات نقض مادرزادی، قلبی و مغزی و همچنین ناهنجاری‌های جسمی در کودک می‌شود.

داروهای ضد قارچ

داروهای ضد قارچ مانند فلوکونازول معمولا برای عفونت‌های قارچی واژینال دهانی تجویز می‌شوند. اگر این دارو با دوز بالا (400-800 میلی گرم) استفاده شود، به ویژه در سه ماهه اول بارداری، می‌تواند باعث شکاف دهانه رحم، نرم شدن استخوان در نوزادان و بیماری‌های مادرزادی دیگر در نوزاد شود.

داروهای ضد قارچ

آنتی هیستامین‌ها

این دارو معمولا برای ایجاد برخی از مشکلات پوستی مانند کهیر، گرفتگی بینی و آلرژیک استفاده می‌شود. مصرف این دارو معمولا در دوران بارداری بی خطر بوده، اما بهتر است تا قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

از دیگر داروهای ضد حساسیت، می‌توان به سیتریزین، لوراتادین، کلرفنیرامین و تریپلامین را نام برد. از آنجا که این داروها جزء دسته داروهای بدون نسخه بوده، حتما قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

بنزودیازپین‌ها

کلونازپام (کلونوپین)، آلپرازولام (زاناکس)، لورازپام (آتیوان) و دیازپام (والیوم)، متعلق به گروه بنزودیازپین‌ها بوده و به درمان اضطراب، ترس، بی خوابی و تشنج کمک می‌کنند.

طبق تحقیقاتی که دانشگاه تخصصی زنان و زایمان آمریکا انجام داده، این داروها جزء داروهای روانپزشکی بوده و در دوران بارداری می‌تواند خطرناک باشند. زیرا این امکان وجود دارد که اگر این دارو به ویژه در ماه‌های اولیه استفاده شوند، احتمال بروز بیماری سندروم را در نوزاد افزایش خواهد داد.

کلرامفنیکل

داروی کلرامفنیکل نیز از جمله داروهایی است که در مراحل اولیه بارداری برای جنینی که در حال رشد است، خطرناک خواهد بود. مطالعه‌ای در دانشگاه دانمارک انجام شده، که تجویر قطره چشمی کلرامفنیکل یا پماد آن می‌تواند در سه ماهه اول بارداری خطرناک بوده و  باعث ایجاد سندرم در کودک می‌شود.

کدئین

داروی کدئین معمولا برای سردرد و یا تب استفاده می‌شود. اگر نیاز به مصرف این دارو داشتید، بهتر است که در دوز پایین از این دارو استفاده کنید.

زیرا طبق یک مطالعه‌ای که توسط پزشکان میشیگان انجام شده، امکان خطر ناتوانائی‌های غیر طبیعی در زنان باردار را در سه ماهه اول بارداری افزایش خواهد داد.

کدئین

وارافارین

این دارو برای رقیق کردن خون و جلوگیری از لخته شدن خون در قلب، رگ، عروق و ریه تجویز می‌شود. این دارو می‌تواند باعث سقط کودک به خودی خود شود. همچنین امکان ایجاد ناهنجاری‌های سیستم عصبی را در کودک افزایش می‌دهد. اگر قصد باردار شدن را دارید، از مصرف این دارو جدا خودداری کنید.

سیپروفلوکساسین

این دارو از دسته آنتی بیوتیک‌هایی است که اگر در اوایل بارداری مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند بر روی زنان باردار باعث ایجاد مشکلات غضروفی و استخوانی شود.

داروهای ضد التهابی

داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن، دیکلوفناک، ناپروکسن و پیروکسیکام به عنوان گزینه‌های مناسب برای انواع درد هستند. اما از خوردن این داروها در سه ماهه اول بارداری و همچنین بعد از 30 هفته بارداری اجتناب شود.

داروی ضد مالاریا

داروی ضد مالاریا، با وجود اینکه هنوز مطالعات دقیقی روی آن انجام نشده است، اما شواهد نشان داده، که باعث کم خونی جنین می‌شود.

سولفونامیدها

سولفونامیدها هم گروهی دیگری از آنتی بیوتیک‌ها بوده، که می‌تواند در دوران بارداری خطر ناهنجاری‌های قلبی و عروقی و ناهنجاری‌های مرتبط به دستگاه مجاری ادراری را در دوران بارداری افزایش دهد.

تاپیرامات

داروی ضد صرع که برای درمان سردردهای میگرنی و سایر بیماری‌های روانپزشکی استفاده می شود. طبق FDA ایالات متحده، استفاده از این دارو در سه ماهه اول می‌تواند مشکلاتی نظیر دهان و دندان را در نوزادان افزایش دهد.

سخن نهایی

خوردن دارو بدون اطلاع پزشک، برای زنان باردار بسیار خطرناک است. زیرا ممکن است، داروهایی که بدون اطلاع قبلی از پزشک مصرف می‌شوند، عوارض جبران ناپذیری برای نوزاد در رحم مادر ایجاد کند. نتیجه می‌گیریم که حتی با داشتن یک سردرد کوچک به سراغ دارو نروید و حتما برای استفاده از انواع دارو با پزشک خود مشورت کنید.