فقر آهن در بارداری: اگر باردار هستید و دچار کم خونی فقر آهن شدهاید، نگران نباشید. فقر آهن بیماری شایعی است، که معمولا در دوران بارداری در بدن شما ایجاد میشود.
اگر شما دچار کم خونی فقر آهن هستید، ممکن است دچار علائمی مانند خستگی، سرگیجه، ضعف و یا تنگی نفس شوید. مولتیویتامینها در دوران بارداری، برای افزایش بار آهن در بدن کمک میکنند. شما در این دوران نیاز دارید، تا مواد غذایی که سرشار از آهن است، را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
میزان مورد نیاز آهن در دوران بارداری
دانشگاه زنان و زایمان آمریکا (ACOG) تأکید میکند، که زنان باردار در طول روز باید از مواد غذایی که شامل اسیدفولیک و آهن است، استفاده کنند. هنگام بارداری، بدن شما دو برابر بیشتر از قبل به آهن نیاز دارد. آهن کافی در بدن زنان باردار، در سلامتی و ژنتیک کودک موثر است. از آنجا که بدن یک زن باردار در طول ماههای اولیه بارداری تولید آهن نمیکند، شما باید از مواد غذایی و مکملهایی که سرشار از آهن هستند، استفاده کنید.
بیشتر بدانید: اهمیت تاثیر تغذیه مادر بر روی ژنتیک کودک
مهمترین دلایل نیاز زنان باردار به آهن
غذاهایی که سرشار از آهن هستند، میتوانند باعث جلوگیری از کم خونی فقر آهن در بدن خانمهای باردار شوند. آهن از دو طریق ( غذا و مکملهای دارویی) میتواند وارد بدن خانمهای باردار شود.
میزان دوز مصرفی مکملهایی که دارای آهن هستند، باید طبق دستور پزشک باشد. دانشگاه زنان و زایمان آمریکا میگوید، زنان باردار در طول روز نیاز به 27 میلیگرم آهن دارند.
مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا طی یک مقالهای اظهار میکند، که اگر غذایی را درچدن بپزید، 80 درصد آهن موجود در غذا را افزایش میدهد.
اما از چه غذاهایی میتوان استفاده کرد تا در طول دوران بارداری، 27 میلیگرم آهن مورد نیاز بدن تامین شود؟
غذاهای آهندار
- سبزیجات تیره مانند اسفناج
- تمشک
- میوه خشک، زردآلو ، آلو، کشمش و انجیر
- ترشی و شور
- چغندر
- کلم بروکلی
- سیب زمینی
- لوبیا ، نخود فرنگی و عدس
- تخم مرغ
- گوشت ، به ویژه گوشت قرمز و جگر ، مرغ و گوشت بوقلمون
- ماهی تن
- غلات و ماکارونی
- بلغور و جو دوسر
- نان گندم
لوبیا و عدس یکی از بهترین حبوباتی هستند، که سرشار از آهن بوده و به راحتی پخته میشوند. سعی کنید هر روز در رژیم غذایی خود از لوبیا و عدس استفاده کنید.
آلو و یا کشمش نیز برای بدن بسیار مفید هستند. عصرها میتوانید به عنوان خوراکی از آلو و کشمش استفاده کنید.
انواع گوشت و پروتئین سرشار از آهن هستند، مصرف روزانه پروتئین را هرگز فراموش نکنید. زیرا بدن انسان منابع غذایی که از منابع حیوانی هستند، را بهتر از سایر مواد غذایی جذب میکند.
گیاهخواری در دوران بارداری
البته اگر گیاهخوار هستید، ما شما را مجبور نمیکنیم تا پروتئین حیوانی استفاده کنید. شما میتوانید رژیم گیاهخواری خود را ادامه بدهید. اما سعی کنید تا از منابعی استفاده کنید، که سرشار از آهن باشند.
همچنین منابعی که سرشار از ویتامین C هستند، مانند انواع مرکبات، میوههای قرمز رنگ و فلفل دلمهایی میتوانند در جذب آهن کمک کنند.
گوشتخواری در دوران بارداری
اگر شما هم از جمله کسانی هستید، که گوشت جزء اصلیترین غذاهایی است که در طول روز استفاده میکنید، به راحتی میتوانید از انواع گوشت قرمز، ماهی، میگو و مرغ در وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
البته گوشت قرمزنسبت به سایر پروتئینهای حیوانی، از آهن بیشتری برخوردار است. از خوردن فرآوردههای حیوانی نپخته خودداری کنید، زیرا میتواند خطرات جدی را برای شما و کودک به وجود آورد.
اگرچه گوشت منبع بزرگی از آهن بوده، اما تنوع نیز مهم است، زیرا غذاهای مختلف دارای مواد غذایی مختلف نیز هستند. به عنوان مثال، عدس دارای مواد غذایی مانند فیبر و آهن بوده و حتی اسفناج پخته شده دارای ویتامینهای A و K است.
استفاده از ویتامن C در دوران بارداری
غذاهایی که سرشار از ویتامین C بوده، در جذب آهن بسیار موثر است. در وعدههای غذایی خود از مرکباتی مانند پرتغال استفاده کنید.
بیشتر بدانید: 8 نشانه ای مهمی که نشان می دهد رفتار کودک شما مخرب است
مکملهای داروئی
ماما یا پزشک شما معمولاً در اوایل بارداری و در بین هفتههای 24 تا 28 ، کم خونی را غربال میکند. اگر کم خون هستید، ممکن است از شما خواسته شود، تا علاوه بر غذاهای سرشار از آهن، از مکملهای داروئی نیز در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
سخن نهایی
کم خونی فقر آهن از جمله مشکلاتی است که مادران باردار آن را تجربه میکنند. اما نگران نباشید، زیرا بعد از بارداری بدن شما مجددا آهن مورد نیاز خود را تامین خواهد کرد. حتما برای فقر آهن خود به دکتر مراجعه کرده و از دستورات پزشک خود پیروی کنید.
همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید