بازی درمانی روشی مناسب برای درمان بیماران اوتیسم

بدترین اشتباهی که برای بیماران اوتیسم انجام می‌دهیم، دست کم گرفتن استعداد و توانائی افراد کاملا با استعداد و باهوش است. به قدری آنها را از جامعه و حتی تفریحات ساده و معمولی دور می‌کنیم، که ما به عنوان والدین به پیشرفت بیماری کمک می‌کنیم.

درصورتیکه اگر از همان ابتدا با کودکان اوتیسم برخورد معمولی و سالمی داشته باشید، آنها می‌توانند با نشان دادن استعداد و خلاقیت خود، بهترین زندگی را برای خود رغم بزنند.

چه بسیارند بیماران اوتیسمی که از افراد معمولی موفق‌تر و حتی مشهورتر بوده‌اند.

مهران مختاریان یک بیمار اوتیسم ایرانی که درسن 5 سالگی قادر به صحبت کردن نبود. اما اکنون که در سن نوجوانی قرار دارد، به عنوان یک نابغه در محاسبات تقویمی در کشور شناخته شد. او توانست محدودیت را کنار بزند و موفق شود.

اما چگونه می‌توانیم به این کودکان نازنین کمک کنیم تا بتوانند، در زندگی خود موفق شوند. راه حل‌های بسیاری وجود دارد. در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

بازی درمانی

 بازی درمانی می‌تواند به همه کودکان از جمله‌های بچه‌های اوتیسم، کمک کند، که با خشم و احساسات خود روبه‌رو شوند. شما نیز می‌توانید با رفتارها و احساسات کودک شناخت بهتری پیدا کنید.

بازی درمانی

تشخیص دادن فوری ناهنجاری کودک می‌تواند باعث شود که جلوی پیشرفت بیماری گرفته شود. همچنین بسیاری از کودکانی که دارای اختلال اوتیسم هستند را به راحتی قابل تشخیص بوده و می‌تواند در روند درمان آن کمک کننده باشد.

بازی درمانی و بیماری اوتیسم

اوتیسم را بیماری ندانید. زیرا آنها افرادی بسیار توانمند و باهشو هستند. فقط کافی هست که بتوانیم با آنها رباطه بهتری برقرار کنیم. یعنی بتوانیم از چشم آنها به دنیای بیرون نگاه کنیم.

زمانیکه که به یک کودک اوتیسم عروسکی بدهیم، او فکر میکند که عروسک واقعی است. آنها بیشتر از اینکه به دنیای بیرون توجه کنند، به دنیای درون بیشتر ارتباط برقرار خواهند کرد.

بازی درمانی کمک می‌کند تا بتوانیم با این کودکان ارتباط بهتری برقرار کنید. رویکرد بازی درمانی به والدین کمک می‌کند که به مرور آنها را به درمانگر کودک تبدیل کند و باعث شود، که آنها بتوانند ارتباط قوی تری با کودک اوتیسم خود برقرار کنند.

مهارتهایی که از طریق بازی درمانی تقویت می‌شوند:

  • مهارت رفتار متقابل: بیان کردن نیازها و احساسات
  • تقویت قوه تخیل
  • افزایش تفکر انتزاعی: تشخیص دادن خوب از بد

چرا بازی با کودکان اوتیسم برای شما سخت است؟

نبود مهارت‌های حسی

کودکان اوتیسم به دلیل عدم پردازش کند اطلاعات، نمی‌توانند که احساسات و نیازهای خود را بیان کنند. به همین دلیل فاقد مهارت‌های حسی بوده و هنگام بازی نمی‌توانند لذت ببرند، یا کمتر لذت می‌برند. 

نبود مهارت تقلید

کودکان دیگر سعی می‌کنند که رفتار والدین خود را تقلید کنند. در صورتیکه کودکان اوتیسم فاقد این رفتار بوده و به همین دلیل بازی کردن با آنها بسیار سخت خواهد کرد.

نبود مهارت‌های ارتباطی

آنها به دلیل عدم مهارت ارتباطی نمی‌توانند مانند سایر کودکان نیازها و احساسات خود را بیان کنند. همچنین به دلیل پردازش کند اطلاعات، می‌تواند مهمترین عاملی باشد که آنها را در مهارت ارتباطی ضعیف خواهد کرد.

نبود مهارت‌های ارتباطی

چه نوع بازی‌ها می‌تواند مناسب کودکان اوتیسم باشد:

بازی معمایی

به عنوان مثال می‌توانید، اشکال مختلف دایره، مربع، مستطیل و … را نشان دهید و از او بخواهید که اشکال را تشخیص دهد. یا کارت‌هایی هستند، که اشکال مختلفی مانند انواع میوه‌ها و حیوانات روی آن کشیده شده، شما می‌توانید با نشان دادن کارت‌ها از کودک بخواهید که اشکال را تشخیص دهد.

بازی علت و معلولی

بازی‌های علت و معمولی مانند استپ رقص، می‌تواند به او کمک کند تا مجبور شود که اطلاعاتی که از بیرون دریافت می‌کند، پردازش کند و از او اکشن نشان دهد.

سخن نهایی

شناخت کودکان اوتیسم کار سختی بوده ولی نباید آنها را محدود کرد. به آنها اجازه دهید مانند یک فرد معمولی زندگی کنند. کودکان اوتیسم اگر استعدادشان شناخته شود، نابغه‌هایی جهانی خواهند شد.

0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: روانشناسیسرگرمی و بازیسلامتی و تغذیه
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات