Thirty-fourth-week-of-pregnancy-1

به شما تبریک میگوییم! فقط دو هفته‌ی دیگر تا پایان ماه هشتم بارداری، باقی مانده است.

بسیاری از مادران در این هفته‌های پایانی، از شوق دیدار و در آغوش کشیدن فرزندشان، کم طاقت می‌شوند؛ اما نگران نباشید؛ این روزها سریعتر از آنچه در تصورتان است، سپری خواهند شد.

این روزها، بهتر است درباره‌ی تمامی مراحل بارداری و اتفاقاتی که ممکن است تا زمان زایمان و حتی حین زایمان رخ دهد و راه حل آن‌ها، بیشتر مطالعه کنید. کسب چنین اطلاعاتی، به شما آمادگی رویارویی با هر مسئله‌ای را می‌دهد. 

در این مقاله قصد داریم تا درباره‌ی وضعیت شما و جنین در هفته سی و چهارم بارداری و نکات مهمِ هفته‌های باقی مانده تا زایمان، صحبت کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

گرچه ممکن است فکر کنید که رشد رحم، به دلیل نبود فضای کافی در شکمتان، متوقف خواهد شد؛ اما رحمتان تا آخر بارداری به بزرگ شدن خود ادامه می‌دهد. در این هفته می‌توانید قله‌ی رحم را حدود 14 سانتی متر بالاتر از ناف، لمس کنید.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-2

همانطور که قبلا گفتیم، آناتومی بدن مادر و میزان رشد جنین در هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. در مقالات بارداری هفته به هفته، میزان رشد رحم و جنین به طور میانگین بیان می‌شود. بنابراین اگر روند بارداری شما، طبق مقالات بارداری نیست، اما پزشکتان سلامتی هر دوی شما را تایید می‌کند، جایی برای نگرانی وجود ندارد.

در هفته‌های پایانی بارداری، به تدریج حجم مایع آمنیوتیک کم می‌شود و فضایی که قبلا به مایع آمنیوتیک تعلق داشت، به جنین اختصاص خواهد یافت.

در برخی مواقع ممکن است مقدار این مایع بسیار کم شود؛ که به آن الیگوهیدرآمنیوس می‌گویند. همچنین ممکن است مقدار مایع آمنیوتیک بیش از حد زیاد شود؛ به این حالت، پلی هیدرآمنیوس گفته می‌شود.

در هر دوی این شرایط، نیاز است که مادر بستری و تحت نظر پزشک قرار گیرد. در برخی موارد ممکن است طبق صلاحدید پزشک، زایمان زودرس انجام شود.

اگر در این هفته‌های پایانی، احساس سنگینی دارید و حرکات روزمره‌تان را به صورت آهسته و کند انجام می‌دهید، کاملا طبیعی است. چرا که تا این هفته، رحم شما به 500 الی 1000 برابرِ اندازه‌ی قبل رسیده است.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-3

 در هفته سی و چهارم بارداری، احتمالا ملاقاتی با مامای خود خواهید داشت. در این دیدار، احتمالا درباره‌ی رضایتتان از برنامه‌ی زایمان، روش‌های کاهش درد حین زایمان و دستورالعمل‌هایی برای مواجهه با پارگی کیسه‌آب و یا شروع انقباضات، صحبت خواهید کرد.

ممکن است در این هفته، متوجه وجود تاول‌هایی همراه با خارش روی شکم و حتی کشاله‌ی ران‌هایتان شوید. این عارضه، کهیر بارداری نام دارد و معمولا خطری برای مادر و جنین ندارد؛ اما در هر صورت برای تسکین و درمان آن‌ها، حتما با پزشک مشورت کنید.

در این هفته‌های پایانی، ممکن است مجددا حالت تهوع و استفراغ به سراغتان بیاید. فشار مضاعفی که رحمِ بزرگ شده‌ی شما به معده و دیگر اعضای داخلی شکم وارد می‌کند، عامل حالت تهوع و حتی استفراغ در این روزها است. سعی کنید تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم آن را کاهش دهید.

زمانی که نشسته‌اید، به پشتی صندلی تکیه داده و پشت خود را صاف نگه‌ دارید؛ تا فشار از روی معده‌تان برداشته شود. در هفته های پایانی بارداری، حالت تهوع و استفراغ، مشکلی برای شما و فرزندتان ایجاد نخواهد کرد؛ اما در صورت تداوم و تشدید این علائم، حتما با پزشک مشورت کنید.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-4

وضعیت جنین در هفته سی و چهارم بارداری

در هفته سی و چهارم بارداری، جنین با وزنی حدود 2500 گرم ( 2 کیلو و 500 گرم ) و قدی حدود 47 سانتی متر، به اندازه‌ی یک کدو حلوایی رسیده است.

انباشت چربی زیر پوست جنین، که در هفته‌های گذشته درباره‌ی آن بارها صحبت کردیم، نقش مهمی در تکامل او دارد. این چربی‌ها، علاوه بر تنظیم دمای بدن جنین پس از تولد، باعث پُرتر شدن و رفع چین و چروک‌های بدن فرزندتان می‌شود.

اکثر نوزادانی که در این هفته، متولد می‌شوند، با ریه‌های کامل شده به دنیا می‌آیند. اگر به هر دلیلی فرزند شما هم بین هفته‌های 34 الی 37 بارداری متولد شود، احتمالا هیچ مشکل خاصی برای او پیش نخواهد آمد.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-5

ممکن است برای مدت کوتاهی، در بخش نوزادان از او مراقبت شود؛ زیرا او هنوز هم برای تنفس و شیر خوردن، به کمک نیاز دارد، اما خیلی زود مانند یک نوزاد معمولی خواهد شد.

چنانچه پزشکتان تشخیص دهد که در معرض زایمان زودرس هستید، احتمالا تزریق آمپول بتامتازون را برایتان تجویز می‌کند. این داروی استروئیدی، به بلوغ ریه‌های جنین کمک می‌کند.

در این هفته، ممکن است جنین در عرضِ شکمتان قرار داشته باشد؛ اما با پیشرفت بارداری احتمالِ ماندنِ او در همین حالت بسیار کم می‌شود. قسمت پشت جنین نسبت به جلوی او سنگین تر است؛ بنابراین ممکن است که فرزندتان در جهت خم شدن شما حرکت کرده و مانند شما تغییر موقعیت دهد.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-6

هفته سی و چهارم  بارداری یعنی چند ماهگی؟

همانطور که در مقالات قبل گفتیم، بارداری از اولین روز از آخرین عادت ماهیانه، محاسبه می‌گردد؛ اما معمولا لقاح دو هفته بعد از این تاریخ اتفاق می‌افتد. بنابراین عموما سن جنین، دو هفته کمتر از سن بارداری در نظر گرفته می‌شود.

اکنون شما در حال گذراندن هفته‌ی دوم، از ماه هشتم بارداری هستید.

برای محاسبه‌ی دقیق سن بارداری خود، می‌توانید از تقویم بارداری موشیما استفاده کنید.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-8

مرور مراحل آمادگی برای زایمان

گرچه تا این هفته احتمالا دوره‌های آمادگی برای زایمانتان به پایان رسیده است، اما بهتر است تا فرا رسیدن  تولد فرزندتان، مراحل آمادگی زایمان را مرور کنید.

در ادامه، به صورت مختصر مراحل زایمان را شرح می‌دهیم:

  1. شروع انقباضات اصلی و حقیقی زایمان ( در این موقعیت فواصل انقباضات، حدودا هر 5 دقیقه است )، که تا زمان باز شدن کاملِ سرویکس ( به اندازه‌ی 10 سانتی متر ) ادامه می‌یابند. زمانی که باز شدن سرویکس به 10 سانتی متر برسد، وارد فاز فعال اول زایمان شده‌اید.
  2. فاز دوم، از زمان باز شدن کامل سرویکس تا به دنیا آمدن فرزندتان زمان می‌برد.
  3. فاز سوم، کوتاه‌ترین فاز و شامل خروج جفت است؛ که معمولا بین 5 الی 30 دقیقه زمان می‌برد.

در مقاله‌ی هفته‌ی گذشته، درباره‌ی اپیزیوتومی صحبت کردیم. یکی از راه‌هایی که باعث عدم نیاز به انجام اپیزیوتومی می‌شود، ماساژ ناحیه‌ی پرینه ( حد فاصل بین دهانه‌ی خروجی واژن و مقعد ) است.

اکثر ماماها و مراقبان سلامت معتقدند که بهترین زمان برای شروع انجام ماساژ پرینه، هفته سی و چهارم بارداری است. برای آموزش نحوه‌ی انجام این ماساژ، از ماما و یا پزشک خود کمک بگیرید.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-7

باید ها و نباید ها

در هفته‌های پایانی بارداری، حتما از کمربندهای طبی مخصوص این دوران استفاده کنید؛ زیرا باعث محافظت از شکم، کاهش فشار وارده به کمر و پخش شدن وزن شکم روی تمام بدن می‌شود.

در این هفته ممکن است چشم‌هایتان حساس و خشک شده باشند. برای بهتر شدن این شرایط می‌توانید از عینک آفتابی و قطره اشک مصنوعی استفاده کنید.

متورم شدن اعضای بدن مانند دست، پا و صورت، در این هفته‌های پایانی، کاملا طبیعی است. اگر دچار ورم ناگهانی، همراه با سرگیجه و درد شکم شدید، فورا با پزشک تماس بگیرید.

اگر به مدت طولانی، در جایی نشسته‌ و یا خوابیدید، سعی کنید به آرامی تغییر وضعیت دهید؛ وگرنه به دلیل تجمع خون در پاها و نرسیدن خون به مغز، ممکن است دچار افت فشار خون و سرگیجه شوید.

Thirty-fourth-week-of-pregnancy-9

پیشنهاد موشیما برای هفته سی و چهارم بارداری

نتایج برخی تحقیقات نشان می‌دهد که تغذیه‌ی مادر در دوران بارداری، ارتباط مستقیم با بد غذا شدن کودک دارد. به همین دلیل توصیه می‌شود که مادر در دوران بارداری، غذاهای مختلف را با طعم‌های متفاوت مصرف کند؛ تا جنین از طریق مایع آمنیوتیک با انواع مزه‌ها آشنا شود.

همانطور که می‌دانید، مصرف بسیاری از مواد غذایی که حاوی پروتئین و یا ویتامین هستند، روی افزایش هوش و … جنین اثرگذار است. بنابراین به نظر می‌رسد که نظریه‌ی بالا، تا حدودی منطقی است.

با انجام این کار، نوزاد پس از گذراندن دوران شیرخوارگی و زمانی که شروع به مصرف غذاهای کمکی می‌کند، با طعم انواع غذاها آشنایی خواهد داشت.

0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه سوم بارداریبارداری
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات