Twenty-ninth-week-of-pregnancy-1

تصویری که از دوران بارداری در ذهن افراد وجود دارد، بسیار متفاوت با واقعیت است. این موضوع دقیقا به تجربه‌ی مادر شدن، مرتبط است. هیچ کسی تا زمانی که مادر نشود، نمی‌تواند معنای سختیِ همراه با شیرینی را درک کند.

برخی بانوان بدون مطالعه و کسب آگهی درباره‌ی مشکلات بارداری و راه حل‌های آن‌ها، اقدام به باردار شدن کرده‌اند و کنار آمدن با بسیاری از مسائل برایشان دشوار بوده است.

اگر شما هم جزو این افراد هستید، شاید بهتر باشد به خاطر بیاورید که فرصت زیادی تا پایان این دوران تکرار نشدنی، باقی نمانده است. پس از امروز، هر ثانیه از آن را غنیمت بشمارید.

تغذیه‌ی مناسب در تمام مراحل بارداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. از این هفته به بعد نیاز فرزندتان به مواد غذایی، به اوج خود می‌رسد. بنابراین لازم است که به سالم بودن مواد غذایی و میزان مصرف آن‌ها، بیشتر دقت کنید. 

در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم تا درباره‌ی وضعیت شما و جنین و تغذیه‌ی مناسب در هفته بیست و نهم بارداری، صحبت‌ کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

در ماه‌های پایانی بارداری، رحم شما هر هفته حدودا 1 سانتی متر بالاتر می‌آید. در هفته بیست و نهم بارداری، ممکن است مجددا دچار یبوست و سوزش معده شوید. دلیل آن هم، شل شدن عضلات روده و معده، بر اثر ترشح هورمون پروژسترون است.

در این روزها پستان‌ها بزرگتر، سنگین‌تر و هاله‌ی اطراف سر آن‌ها تیره‌تر می‌شوند. چنانچه آغوز در پستان‌ها تولید شده و به لباستان ترشح می‌کند، بهتر است از حالا مراقبت‌های لازم برای پیشگیری از شقاق سینه را انجام دهید.

برای جلوگیری از شقاق سینه، سر پستان‌ها نباید خشک شوند. برای شستن بدنتان از صابون‌ استفاده نکنید. چنانچه متوجه مرطوب شدن لباستان بر اثر ترشح آغوز شدید، در اسرع وقت، حتما با استفاده از آب ولرم و پنبه و یا دستمال پارچه‌ای به آرامی سر پستان‌ها را شست و شو دهید.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-2

آغوز یا همان کلستروم، بر اثر افزایش هورمون پرولاکتین در بدن تولید می‌شود. این هورمون، تاثیری آرامبخش نیز در بدن دارد. بنابراین احتمالا در این هفته، در نیمه‌های روز کمی به خواب خواهید رفت.

دانستن تفاوت انقباضات کاذب و اصلی زایمان، به شما کمک می‌کند تا در صورت شروع انقباضات اصلی، اقدامات لازم را انجام دهید. عموما انقباضات کاذب، نامنظم هستند و با تغییر پوزیشن کاهش می‌یابند؛ اما انقباضات اصلی زایمان منظم بوده و با گذشت زمان شدت می‌گیرند.

با نزدیک شدن به زمان زایمان و بزرگ‌تر شدن فرزندتان، حرکات او پرقدرت‌تر می‌شوند. اکنون باید در طول روز دو مرتبه،‌ حرکات او را زیر نظر بگیرید. عموما جنین در این مرحله از بارداری، باید در هر ساعت 30 مرتبه حرکت کند.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-3

چنانچه متوجه کاهش حرکات او شدید، یک خوراکی شیرین میل کنید و به سمت چپ بخوابید. معمولا پس از چند دقیقه حرکات او آغاز می‌شود. اگر پس از این اقدامات باز هم متوجه حرکاتش نشدید، حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

ممکن است در سونوگرافی این هفته، سونوگرافیست یا ماما به شما بگوید که جنین در حالت بریچ است. به زمانی که پاهای جنین به سمت دهانه‌ی رحم و پایین و‌ سر او زیر قفسه‌ی سینه‌تان قرار دارد، حالت بریچ می‌گویند.

اکثرا در صورتی که جنین به حالت بریچ باشد، زایمان به صورت سزارین انجام می‌شود. نگران نباشید، تا هفته‌ی سی و ششم بارداری، زمان برای چرخش جنین وجود دارد.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-4

وضعیت جنین در هفته بیست و نهم بارداری

در این هفته، فرزندتان با قدی حدود 39 سانتی متر و وزنی حدود 1200 گرم ( یک کیلو و دویست گرم ) به اندازه‌ی یک دارابی بزرگ رسیده است.

این روزها، با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی و رشد بیشتر جنین، نیاز او به‌ مواد غذایی به حداکثر میزان خود رسیده است. بنابراین در این هفته‌ها، لازم است که به سالم بودن مواد غذایی و میزان مصرف آن‌ها بیشتر دقت کنید.

در هفته بیست و نهم بارداری، سر جنین کمی بزرگ‌تر می‌شود؛ تا فضای کافی برای رشد مغز وجود داشته باشد. در این مرحله از بارداری، جنین توانایی سرفه کردن و چرخاندن سر خود را به اطراف، پیدا کرده است. همچنین  حالا دیگر قدرت مکیدن او نیز کامل شده است.

تا آخر این هفته، جنین حدود نیم لیتر ادرار تولید می‌کند؛ که هر سه ساعت یک بار توسط کلیه‌هایش تصفیه شده و مجددا آن را می‌بلعد. بنابراین نیازی نیست در خصوص بهداشت فرزندتان نگران باشید.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-5

در این هفته، پس از بلع مایع آمنیوتیک، روده‌ی جنین ماده‌ای به نام مکونیوم تولید می‌کند. این ماده که اولین مدفوع جنین است، چند ساعت پس از تولد او، دفع خواهد شد.

در این روزها، غدد آدرِنال در بدن جنین، ماده‌ای شیمایی تولید می‌کنند، که به وسیله‌ی جفت به استریول ( نوعی استروژن ) تبدیل می‌شود. استریول در بدن مادر موجب تحریک تولید پرولاکتین و در نتیجه تولید شیر می‌شود.

بنابراین از این هفته، اگر به هر دلیلی دچار زایمان زودرس شوید، توانایی شیردهی به نوزادتان را خواهید داشت.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-6

ممکن است در این هفته متوجه افزایش سکسکه‌های فرزندتان شوید. این مسئله منجر به افزایش حجم ریه‌های جنین شده و باعث می‌شود که او پس از تولد بتواند بهتر نفس بکشد.

مغز جنین از این هفته می‌تواند دمای بدن او را کنترل کند و تنفس ریتمیک را تشخیص دهد. همین امر موجب می‌شود تا او پس از تولد، نیازی به تنفس کمکی نداشته باشد.

از هفته‌ی 29 بارداری، موهای ظریفی که تمام بدن جنین را پوشانده بودند ( لانگو )‌، به تدریج محو خواهند شد. اکنون لایه‌های چربی زیر پوست جنین افزایش یافته و بدن او صاف‌تر و‌ پُرتر شده است.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-7

هفته بیست و نهم بارداری چی بخوریم؟

مصرف غذاهای طبیعی، سالم و کم کالری، در تمامی مراحل بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

مطمئن شوید که در این روزها به مقدار کافی ویتامین سی دریافت می‌کنید. این ویتامین، در بهبود بافت‌ها و رگ‌های خونی پس از زایمان نقش مهمی را ایفا می‌کند. برای تامین ویتامین C مورد‌ نیاز بدن، می‌توانید از‌ مواد غذایی مانند توت فرنگی، کیوی، کلم بروکلی پخته شده و طالبی استفاده کنید.

برای پیشگیری و یا رهایی از یبوست، از مصرف مایعات و مواد غذایی فیبردار مانند انواع میوه‌، سبزیجات، غلات و لوبیا غافل نشوید.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-8

در سه ماهه‌ی سوم بارداری، غضروف‌های جنین سفت و به استخوان تبدیل می‌شوند. بنابراین مصرف لبنیات و مواد غذایی حاوی کلسیم از اهمیت بالایی برخوردار است. محصولات لبنی به غیر از کلسیم، حاوی مقادیر بالایی پروتئین هستند. وجود هر دوی این موارد در رژیم غذایی بارداری لازم است.

از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای پرچرب و پرادویه پرهیز کنید؛ چرا که باعث افزایش اسید معده و در نهایت افزایش سوزش معده می‌شود.

در لیست غذاهای مصرفی روزانه‌تان، تخم مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، ماهی و سبزیجات تازه را هم قرار دهید. از مصرف تخم مرغ و گوشت، به صورت نیم پز و خام، جدا خودداری کنید.

در کنار وعده‌های غذایی اصلی، مصرف آجیل و کربوهیدرات‌های تصفیه شده را فراموش نکنید.

Twenty-ninth-week-of-pregnancy-9

پیشنهاد موشیما برای هفته بیست و نهم بارداری

توصیه می‌کنیم در این روزها، لیستی از مایحتاج روزانه‌ی خود و فرزندتان را برای ماه‌های اول پس از زایمان، با کمک افراد با تجربه‌ تهیه کنید. پس از زایمان، فرزندتان بدون وقفه و به صورت 24 ساعته به شما و همسرتان نیاز دارد. بنابراین فرصتی برای خرید نخواهید داشت.

موارد پیشنهادی موشیما برای تهیه‌ی لیست ابتدایی خرید، به صورت زیر است:

  • نوار بهداشتی ( روز‌های اول پس از زایمان، خونریزی خواهید داشت )
  • لباس نوزادی
  • پیش‌بند نوزادی
  • دستمال پارچه‌ای و لطیف برای نوزاد
  • پوشک سایز نوزادی

در لیست خریدتان مواد شوینده‌ی البسه‌ی کودک را نیز اضافه کنید؛ زیرا احتمال کثیف شدن لباس‌ها بر اثر رفلاکس شیر و پس دادن ادرار و مدفوع او، بسیار زیاد است.

نوزاد در ماه‌های اول زندگی، روزانه در حدود 10 الی 12 پوشک مصرف می‌کند. بنابراین به میزان لازم پوشک تهیه کنید.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه سوم بارداریبارداری
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات