لوگو موشیما

علل و عوامل مسمویت نوزادان با آب| درمان و پیشگیری از آن

مسمویت نوزادان با آب
یاسمن نجفی زاده نیم‌رخ

.

.

مسمویت نوزادان با آب: آب یک منبع ضروری برای بقای انسان است. نوزادان مانند بزرگسالان نیاز به آب دارند. اما اگر به نوزاد بیش اندازه آب داده شود؛ به خاطر سیستم ایمنی ضعیف نوزاد، باعث مسمویت او خواهد شد. حتی با دادن بیش اندازه آب به نوزاد، باعث پایین آمدن دمای بدن نوزاد و تشنج…

مسمویت نوزادان با آب: آب یک منبع ضروری برای بقای انسان است. نوزادان مانند بزرگسالان نیاز به آب دارند. اما اگر به نوزاد بیش اندازه آب داده شود؛ به خاطر سیستم ایمنی ضعیف نوزاد، باعث مسمویت او خواهد شد.

حتی با دادن بیش اندازه آب به نوزاد، باعث پایین آمدن دمای بدن نوزاد و تشنج می‌شود. معمولا مسمویت نوزادان از طریق آب نادر است. زیرا نوزادان بیشتر با شیر خشک یا شیر مادر تغذیه می‌شوند.

نوزادان زیر شش ماه نباید آب بنوشند. زیرا بدن آنها قادر نیست تا میزان هیدروژن موجود در آب را تحمل کند. بهترین تغذیه برای نوزاد زیر شش ماه، شیر خشک یا شیر مادر است. اما بعد شش ماهگی حدودا تا 12 ماهگی می‌توانید، روزانه یک فنجان به نوزاد خود آب بدهید.

مسمویت نوزادان با آب

علائم مسمویت با آب در نوزادان

مهمترین علائمی که نشان می‌دهد، نوزاد شما دارای مسمویت با آب شده، شامل موارد زیر است:

  • افزایش ادارار در نوزاد
  • احساس بی‌حالی و سرگیجه در نوزاد
  • دمای زیر 36 درجه
  • تهوع و استفراغ
  • تورم اندام‌ها
  • تنفس نامنظم

اما یک موضوع مهم را فراموش نکنید، اگر مسمویت کودک شما خیلی شدید باشد، امکان دارد که نوزاد به کما رود.

دلایل مسمومیت با آب در نوزادان

نوزادان تا شش ماهگی به آب نیاز ندارند. اما بعضی والدین ممکن است که برای مرطوب نگه داشتن بدن نوزاد، از آب میوه و یا آب برای تغذیه کودک استفاده کنند. آب برای نوزاد تا قبل از شش ماه اصلا مناسب نیست. زیرا کلیه‌های او امکان پذیرش آب را ندارند. برای بالای شش ماه، به توصیه پزشکان فقط به اندازه یک فنجان آب باید به نوزاد داده شود.

هنگامی‌که نوزاد دچار مسمویت با آب شود، باید به پزشک مراجعه نمود.

دلایل مسمویت نوزادان با آب

نکاتی برای جلوگیری از مسمومیت با آب در نوزادان

در ادامه به بررسی نکاتی که می‌تواند از مسمویت نوزادان با آب جلوگیری کند، می‌پردازیم.

  • شیرخشک یا شیر مادر می‌تواند، جایگزین مناسبی به جای آب باشد.
  • هنگامی که نوزاد خود را استحمام می‌کنید، مراقب باشید، تا کودک شما از آب دوش حمام استفاده نکند.
  • با پزشک نوزاد خود مشورت کنید

با پزشک نوزاد خود در تماس باشید، تا بر اساس میزان سن کودک خود به او آب دهید. شاید پزشک نوزاد شما، با توجه به سیستم بدنی نوزاد ، این نیاز را ببیند، که کودک شما نیاز بیشتری به آب دارد. اما این موضوع را باید پزشک نوزاد شما تعیین کند.

سخن نهایی

مسمومیت با آب در نوزادان نادر است، اما می‌تواند منجر به عوارض جانبی مانند تشنج شود. البته باید توجه شود، تا آب مورد نیاز بدن نوزاد تامین شود. بهتر است تا آب بدن کودک از طریق شیرخشک یا شیر مادر تامین شود. اگر میزان آب بدن نوزاد مناسب باشد، هرگز دچار مسمویت نمی‌شود.