11 روش برای پرورش تفکر خلاق در کودک شما

11 روش برای پرورش تفکر خلاق کودک: کودک وقتی به دنیا میاید و به سن دو سالگی می‌رسد، می‌توان در پرورش استعداد و خلاقیت او سرمایه‌گذاری کرد. والدین و مربیان کودک می‌توانند، نقش پررنگی در پرورش تفکر خلاق او داشته باشند.

اما بیشتر والدین ما فکر می‌کنند، که باید مراقب سلامتی کودک خود باشند، تا هیچ وقت فرزندشان مریض نشود. یا فکر می‌کنند، با تامین منابع مالی و تامین نیازهای مادی کودک، از او حمایت می‌کنند.

همچنین در مدارس و یا حتی مهدکودک‌ها، شیوه درستی برای تربیت کودکان ما استفاده نمی‌شود. در نتیجه وظیفه مهم پرورش تفکر خلاق در کودکان، بر عهده والدین آنها خواهد بود.

اما به عنوان پدر و یا مادری که همراه ما هستید در این مقاله، آیا می‌دانید که چه عواملی می‌تواند، به شما کمک کند تا استعداد و خلاقیت فرزند خود را شناسایی کند.

پس ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.

روش‌های بسیاری است که می‌تواند در پرورش تفکر خلاق در کودکان به آن اشاره کرد. شاید نیز لازم باشد، تا در این زمینه از یک متخصص کمک بگیرید. اما ما در این مقاله سعی داریم، تا به بررسی 11 نکته کلیدی و مهم در پرورش خلاقیت کودکان، که می‌تواند به شما به عنوان پدر و مادر، کمک کند، بپردازیم.

اجازه دهید تا کودکتان طعم شکست را تجربه کند

کودک خود را از شکست خوردن نترسانید و حس کنجکاوی او را سرکوب نکنید.  اگر فرزند شما کاری را انجام داد که اشتباه بود و در آن احساس شکست داشت، برای جبران و تغییر مسیرش با او صحبت کنید. او را راهنمایی کنید. اما هرگز تلاش نکنید، تا اشتباه او را اصلاح کنید.

او را تشویق کنید و به او پاداش دهید

هر اقدام و یا فعالیت مثبتی که کودکتان انجام داد، او را تشویق کرده و به او پاداش دهید. پاداش کلامی بهترین پاداشی است که می‎توانید به کودک دهید.

وسواس نسبت به کثیف کاری فرزند خود نداشته باشید

معمولا مادران نسبت به تمیزی کودکشان حساسیت شدیدی دارند. سعی کنید تا فضایی را برای کودک خود در نظر بگیرید، تا کودک بتواند به راحتی هر چه قدر که می‌خواهد آنجا را کثیف کند.

اگر والدین وسواس نسبت به تمیزی کودک خود داشته باشند، می‌تواند جلوی تفکر خلاق و استعداد او را بگیرد.

خلاقیت را در کودک خود پرورش دهید

اگر می‌بینید که کودک شما به موضوعی مانند موسیقی، نقاشی و یا حتی یک کار فنی علاقه‌مند است، او را تشویق کنید، تا خلاقیت و استعداد کودک در آن زمینه پرورش یابد.

زمانی را برای فرزند خود در نظر بگیرید

با دنیای کودک خود آشنا شوید، در بازی‌هایش شرکت کنید. خود را همسن او کنید. به دنیای بازی کودک احترام بگذارید.

به فرزندتان استقلال دهید

اجازه دهید تا کودک شما، لباس، غذا و اسباب بازی مورد علاقه خود را انتخاب کند. برای او کمتر محدودیت ایجاد کنید. به او حق انتخاب دهید. اگر کودک شما چند چیز را با هم می‌خواهد، به او چند گزینه را پیشنهاد دهید و از او بخواهید تا یک گزینه را انتخاب کند.

مشارکت کردن را آموزش دهید

مشارکت کردن را آموزش دهید

اجازه دهید تا کودک با دوستانش و در جمع هم سن و سال‌های خود، بازی کند. در خانه نیز از او بخواهید، تا در کارهای خانه مشارکت کند. مثلا به او بگوئید تا در جمع کردن ظرف‌های ناهار به شما کمک کند.

کودک را مقایسه و قضاوت نکنید

هرگز کودک خود را با سایر هم سن و سال‌هایش قضاوت نکنید. این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس شده و اجازه نمی‌دهد، تا استعداد و توانائی‌های کودک نمایان شود.

برای کودک قوانینی را تعیین کنید

تعیین کردن قوانین برای کودک، بستگی به سن و سال او نیز دارد. مثلا به او بگوئید شب راس ساعت 9 باید بخوابد. یا در برخی از محیط‌هایی که کودک باید مراعات کند مانند خیابان، به او بگوئید که هرگز از شما فاصله نگیرد.

کتاب و شعر بخوانید

کتاب و شعر بخوانید

برای کودک خود کتاب و شعر بخوانید، زیرا خواندن آن باعث افزایش میزان خلاقیت در کودکان خواهد شد.

کودک را به محیط‌های باز مانند پارک ببرید

بردن کودک در محیط‌های باز، باعث افزایش حس شادی و نشاط در او شده، همچنین اعتماد به نفس را در کودک افزایش می‌دهد. زمانی‌که کودک را به پارک می‌برید، او می‌تواند با سایر کودکان آشنا شود و با آنها بازی کند. این موضوع حتی در میزان افزایش حس مشارکت کودک نیز موثر خواهد بود.

نتیجه نهایی

برای کودک خود وقت بگذارید، برای دنیای کودکانه‌اش ارزش قائل شوید و اجازه دهید، تا تفکر خلاق او رشد کند. با توانائی‌ها و استعدادهای کودک خود آشنا شوید و اجازه دهید تا کودک شما در مسیر استعدادهایش، قدم در دنیای بیرون بگذارد.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: روانشناسیسرگرمی و بازی
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات