مدیریت کردن رفتارهای مخرب کودک: آیا شما هم از رفتارهای کودک خود خسته شدهاید و نمیدانید، که چه کاری درست است و چه کاری نادرست؟ آیا نگران هستید، که رفتارهای مخرب کودک شما ادامه پیدا کند؟ و به این موضوع فکر میکنید، که چگونه میتوانید این رفتارها را مدیریت کنید؟
چگونه رفتارهای مخرب کودکان را مدیریت کنیم؟
زمانیکه یک کودک نوپا بزرگ میشود، با توجه به نوع تربیت والدین و محیطی که در آن زندگی میکند، رفتارهایی در او شکل میگیرد. بیشتر رفتارهایی که در یک کودک تا سن سه سالگی شکل میگیرد، موقتی بوده و با بالا رفتن سن تغییر میکند. شما به عنوان پدر و مادر باید بیاموزید، که چه کارهایی را جلوی کودک خود انجام دهید و چه کارهایی را نباید انجام دهید. در حقیقت قوانینی برای تربیت یک فرزند سالم وجود دارند، که باید رعایت شوند.
پرخاشگری را در کودک خود مدیریت کنید
زمانیکه کودک شما پرخاشگر میشود و شروع به جیغ زدن، گریه کردن و یا پرتاپ کردن میکند، شاید نتوانید با صحبت کردن او را آرام کنید. گاهی صحبت کردن با کودک، باعث لجبازی بیشتر او نیز خواهد شد. اما ناامید نشوید و خونسردی خود را حفظ کنید. کودک خود را بغل کنید و او را نوازش کنید، تا کمی آرام شود. همانطور که در حال نوازش کردن کودک خود هستید، از او دلیل اصلی خشمش را جویا شوید. با او به آرامی و محبت صحبت کنید. به او بگوئید که مشکلی نیست و همه چیز قابل حل است.
هنگام توهین کردن و یا بی احترامی، کودک را تنبیه فیزیکی نکنید
زمانیکه کودک شما بیاحترامی و یا توهین میکند، با او پرخاشگری نکنید. کودک را تنبیه فیزیکی نکنید. زیرا پرخاشگری و یا تنبیه فیزیکی برای کودک یک عادت میشود. درعوض برخی از امتیازاتی مانند بازی کردن، رفتن به کلاس موسیقی و یا تماشای کارتون مورد علاقهاش را از او بگیرید. یا حتی از او بخواهید، به مدتی تعیین شده به اتاق خود برود و تا شما نگفتید، حق ندارد تا از اتاق خود بیرون بیاید.
به همه درخواستهای کودک، جواب مثبت ندهید
برخی از کودکان برای اینکه به خوراکی مورد علاقه خود برسند، التماس، خواهش و یا قهر میکنند. تا شما نسبت به رفتار او دلسوزی کنید و خوراکی مورد علاقه کودک را برایش تهیه کنید. معمولا این دسته از کودکان برای اینکه به سایر دوستانشان نشان دهند، که هر خوراکی و یا هر چیزی که بخواهند به دست میآورند؛ این کار را انجام میدهند. اما شما نباید فریب این چابلوسی را بخورید.
شما باید قاطعانه نه بگوئید و به همه درخواستهای کودک خود جواب مثبت ندهید.
یگی دیگر از رفتارهایی که کودکان ممکن است از خود نشان دهند، تنبلی است. زمانیکه شما به همه درخواستهای کودک خود جواب مثبت دهید، او تنبل نیز میشود.
کودک باید یاد بگیرید که کارهای شخصی خود را باید انجام دهد. با افزایش سن کودک از او بخواهید، حتی در سایر کارها مانند خرید کردن به شما کمک کند. تنبلی باعث میشود، تا فردی ضد اجتماعی شده و نتواند با مشکلات و شرایط سخت زندگی کنار بیاید.
بیشتر بدانید: 8 نشانه ای مهمی که نشان می دهد رفتار کودک شما مخرب است
کودک را ضد اجتماعی تربیت نکنید
امروزه کودکان در محیط های کوچکی مانند آپارتمان بزرگ میشوند. معمولا جمع خانواده نیز بسیار کوچکتر از گذشته شده است. یعنی ممکن است که کودک تک فرزند خانواده بوده و یا حتی تک نوه پدربزرگ و مادربزرگش باشد. یعنی هیچ کودک هم سن و سالی نباشد، که بتواند با او بازی کند.
بهتر است تا او را در کارگاهها و یا کلاسهایی ثبت نام کنید، تا بتواند علاوه بر بازی کردن، با کودکان و هم سن و سال خودش ارتباط بگیرد. وابستگی بیش از اندازه کودک به محیط خانواده، باعث ترس او نسبت به مدرسه و یا محیطهایی که کودک باید از شما جدا شود، خواهد شد. همچنین این موضوع به ضد اجتماعی شدن کودک نیز کمک خواهد کرد.
البته شاید برای شما هم به عنوان مادر و یا پدر یک کودک، سخت باشد که بخواهید فرزند خود را تنها بگذارید. یا به دلیل وابستگی که به کودک خود دارید، به همه درخواستهایش جواب مثبت میدهید.
این موضوع به ضرر کودک است. کودک همانند شما روزی بزرگ میشود و باید وارد اجتماعی شود، که هرگز به همه درخواستهایش جواب مثبت نمیدهد. او دیگر نمیتواند طعم شکست را تحمل کند. به همین دلیل است که افسردگی از کودکی شروع میشود و در کودکان شایع است. همچنین این بیماری امروزه علارغم پیشرفت تکنولوژی، در بزرگسالان نیز بیشتر دیده میشود.
بیشتر بدانید: افسردگی در کودکان – علل و عوامل آن
سخن نهایی
کودک خود را برای تکرار رفتارهای مخربش تشویق نکنید. یا حتی ممکن است با او، به شدت برخورد کنید. تنبیه کردن کودک باعث میشود، که او نسبت به تنبه شما بیتفاوت شود. اگر همیشه داد و فریاد کنید، کودک پیش خود فکر میکند که، مشکلی نیست، من این کار رو انجام میدهم و پدرم نیز فقط داد و فریاد میکند. شما باید برای هر کار مخربی که انجام میدهد، نسبت به رفتار نامناسب کودک، واکنش نشان دهید.
حتما باید برای مدیریت کردن رفتارهای مخرب کودک، واکنشهای مناسبی را انتخاب کرده و با او برخورد کنید. همچنین نباید نسبت به رفتارهایش بیتفاوت باشید. رفتار مخرب اگر بر روی کودک باقی بماند؛ اثرات منفی در آینده کودک خواهند داشت.
همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید