کودکان نوپا به دلیل رشد مهارتهای ارتباطی، معمولا ممکن است تا مشکلاتی در گفتار خود داشته باشند. گاهی اوقات ممکن است که این اختلالات بیش از حد طول بکشند.
اما چه عواملی باعث ایجاد لکنت زبان در کودکان نوپا میشود؟ برای اینکه دلیل اصلی این جواب را بدانید، به شما توصیه میکنیم، تا ما را در ادامه این مقاله دنبال کنید.
لکنت زبان چیست؟
لکنت زبان، نارسایی گفتاری است که در اثر استفاده مکرر از هجا، کلمات و اصوات ایجاد میشود.
طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی، از هر 20 کودک، یک کودک دچار لکنت زبان میشود. احتمال ایجاد لکنت زبان در کودکان بین دو تا پنج سال بیشتر از سایر کودکان خواهد بود. همچنین لکنت زبان در پسران بیشتر از دختران است.
آیا لکنت زبان میتواند، به صورت ناگهانی اتفاق بیافتد؟
بله، این امکان وجود دارد، که لکنت زبان به صورت کاملا ناگهانی در کودکان اتفاق بیافتد. یعنی ممکن است یک شبه ایجاد شود.
چه عواملی باعث ایجاد لکنت زبان در کودکان نوپا میشود؟
ایجاد لکنت زبان در کودکان سه دلیل عمده دارد:
سابقه خانوادگی:
کودکانی که در خانوادشان سابقه لکنت زبان وجود دارد، در حقیقت نوعی ژن معیوب دارند، که ممکن است از نسلی به نسل دیگر انتقال یابد.
مشکلات مغزی:
شوک یا ضربه ناگهانی میتواند برای کودک نوپا خطرناک باشد و مشکلاتی را از جمله لکنت زبان برای کودک ایجاد کند.
اختلالات عصبی
مشکلاتی که ممکن است در سیستم عصبی کودک نوپا باشد، مانند سندروم توره یا تومور مغزی، که این عوامل میتواند باعث ایجاد لکنت زبان در کودک شود.
بیشتر بدانید: 10 روش طلایی مدیریت پرخاشگری در کودکان
علائم لکنت زبان چیست؟
در ادامه به بررسی مهمترین علائمی که نشان میدهد کودک دچار لکنت زبان شده است، اشاره میکنیم.
- تکرار عبارات و اصوات
- طولانی شدن اصوات
- ایجاد مکث هنگام صحبت کردن
- احساس اضطراب هنگام صحبت کردن
- پراکنده گویی
لکنت زبان در کودکان نوپا چگونه تشخیص داده میشود؟
اولین نکتهای که میتواند به ما کمک کند، بررسی سوابق خانوادگی است. اگر کسی از اعضای خانواده دچار لکنت زبان باشد، احتمال اینکه کودک نوپا نیز دچار این مشکل شود، بسیار است. کودکانی که دارای لکنت زبان هستند، به راحتی نمیتوانند رشد طبیعی در مسیر زبان باز کردن و ادا کردن کلمات را داشته باشند.
لکنت زبان را چگونه درمان کنیم؟
اگر کودکتان دارای لکنت زبان است، باید برای درمان بیماری او به یک پاتولوژیست مراجعه کنید. پزشک برای درمان لکنت زبان، به بررسی آسیبهای گذشته در کودک نوپا پرداخته، سپس با بررسی علائم موجود و دادن تمرینات ساده، گفتار درمانی را شروع میکند.
درمان لکنت زبان در کودکان نوپا، دو مرحله دارد:
-
اصلاح گفتار
بهترین روش برای درمان لکنت زبان کودکان نوپا، اصلاح نوع گفتار آنها است، که این امر باعث میشود، تا روند درمانی کوتاهتر شود.
-
نقش والدین در گفتار درمانی
نقش والدین کودک در روند درمانی بسیار پررنگ است. والدین میتوانند، با پرسشهایی که دارای جوابهای کوتاه است، در این روند جهت بهبود نوع گفتار کودک البته به صورت طولانی مدت کمک کنند.
بیشتر بدانید: چه زمانی کودک شروع به راه رفتن می کند؟
سخن نهایی
ممکن است لکنت زبان کودک نوپا برای والدین، ناراحت کننده باشد. اما با مداخله به موقع و مراجعه به پزشک، هیچ چیز نمیتواند مانع رشد طبیعی در کودک نوپای شما شود.
همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید