ممکن است بارها در مورد فواید مصرف شیر سویا شنیده باشید و یا شاید چندین بار خودتان از شیر سویا استفاده کرده باشید. مادران معمولا هنگامی که کودک نوپای خود را از شیر میگیرند، جایگزینهای مختلفی را به عنوان غذای مکمل امتحان میکنند.
اما آیا شیر سویا میتواند برای کودکان نوپا مفید باشد؟ برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع به دست آورید؛ به شما پیشنهاد میکنم تا ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
تفاوت شیر سویا با شیر گاو
مسلما بین شیر سویا و شیر گاو تفاوتهای بسیاری وجود دارد. شیرگاو حاوی 146 کالری بوده در حالیکه شیر سویا شامل 100 کالری است. شیرگاو، شیری چرب است و حاوی 8 گرم چربی بوده و در مقابل شیر سویا فقط 4 گرم چربی دارد.
از نظر میزان پروتئین، شیر گاو و شیر سویا دارای 8 گرم پروتئین هستند. اما شیر گاو 0 گرم فیبر دارد، که فیبر برای بدن بسیار مهم است. اما شیر سویا شامل 2 گرم فیبر است، که میتواند برای یک کودک نوپا بسیار مفید باشد.
میزان کلسیم موجود در شیر سویا
یادتان باشد، به دلیل پایین بودن میزان کلسیم در شیر سویا، حتما اگر میخواهید به کودک نوپای خود شیر سویا دهید، از شیر سویای غنی شده استفاده کنید. شیر سویای غنی شده حاوی مقادیری از فولیک اسید، ویتامنی A و D بوده، که میتواند ارزش غذایی خوبی برای یک کودک نوپا داشته باشد.
بیشتر بدانید: آیا استفاده از روغن پونه کوهی هنگام بارداری بی خطر است؟
البته شیر به تنهایی نمیتواند تا کلسیم لازم بدن را تامین کند، به همین دلیل نیاز است تا برای شکل گیری بهتر استخوانها در کودکان، از غذاهایی مانند: ماست، ماهی و پنیر نیز استفاده شود.
آیا شیر سویا میتواند برای کودک نوپا مفید باشد؟
موضوعی که بسیار نگران کننده است، این است که آیا فقط شیر میتواند برای رشد مناسب استخوانها، دندانها، هورمونها، عضلات و سیستم عصبی مرکزی کافی باشد. متخصصان تغذیه معتقدند که شیر سویا در مقابل شیر گاو باعث کمبود کلسیم در کودک نوپا میشود. به همین دلیل اگر میخواهید به کودک خود شیر سویا دهید، حتما از شیر سویای غنی شده استفاده کنید.
به طور کلی، شیر سویا نمیتواند جایگزین شیر گاو باشد. اما برخی از کودکان به شیر گاو حساسیت دارند. بدین منظور حتما از شیر سویای غنی شده استفاده کنید.
بیشتر بدانید: فواید و عوارض روغن امگا3 در بارداری
عوارض شیر سویا برای کودکان نوپا:
گاهی ممکن است که شیر سویا در کودکان باعث ایجاد حساسیتهایی مانند حالت تهوع، حساسیت پوستی، شکم درد و غیره شود. همچنین شیر سویا میتواند بر روی دمای بدن و فشار خون کودکان نیز تاثیرگذار باشد.
حتی شیر سویا میتواند، برای مادران باردار نیز خطرناک باشد. این شیر به دلیل داشتن فیتواستروژن باعث ایجاد سرطان پستان میشود.
اگر کودکان بیش از حد از شیر سویا استفاده کنند، میتواند باعث بلوغ زودرس در آنها شود. به همین دلیل توصیه میشود، که اگر میخواهید به کودکتان شیر سویا دهید، از پزشک متخصص مشورت بگیرید.
سخن نهایی
همیشه اگر میخواهید تا غذایی جدیدی را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید، جهت اطمینان بیشتر حتما از پزشک کودک خود مشورت بگرید، تا باعث ایجاد مشکلات بعدی مانند انواع حساسیتها در کودک نشود.