تنبیه کردن کودکان و باید و نبایدهای آن

دوتا برادر دوقلو را در نظر بگیرید، که برای یک شکلات با یکدیگر دعوا می‌کنند. مادر این دوقلوها، با عصبایت یکی از دوقلوها را جدا کرده و به اتاقی می‌برد.

دست کودک را می‌کشد و با او دعوا کرده و با دستش ضربه‌ایی به کودک می‌زند. آیا مادر این کودک، باید برای مدیریت کردن رفتار مخرب آن دوقلوها، همچین رفتاری را از خود نشان دهد؟

آیا والدین اجازه دارند که کودکان خود را تنبیه بدنی کنند؟ در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع مهم خواهیم پرداخت.

قوانینی در بیش از 53 کشور از جمله هند ایجاد شده، که هرگونه تنبیه بدنی کودکان غیر قانونی بوده و اگر کودک از والدین خود شکایت کند، والدین او مجازات خواهند شد.

آیا تنبیه بدنی تاثیرگذار است؟

طبق تحقیقاتی که انجام شده تنبیه بدنی نمی‌تواند بر روی رفتارهای مخرب کودک از جمله پرخاشگری او تاثیرگذار باشد. طبق تحقیقات آکادمی روانپزشکی آمریکا، شاید تنبیه بدنی بتواند هرچند به صورت نمایشی در همان لحظه بر روی کودک تاثیر داشته باشد، اما نمی‌تواند رفتار مخرب کودک را تغییر دهد.

آیا تنبیه بدنی تاثیرگذار است؟

زمانیکه شما کودک خود را تنبیه می‌کنید، کودک به این رفتار عادت می‌کند. به همین دلیل دیگر کودک از شما حساب نخواهد برد و شما دیگر نمی‌توانید رفتار کودک خود را مدیریت کنید. همچنین ممکن است که بعد از گذشت زمان، او نیز از شما متنفر شده و بر علیه شما عصیان کند.

اما زمانیکه شما از دست کودک خود عصبانی می‌شوید، چه کارهایی را بهتر است تا انجام دهید؟ در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت.

خونسردی خود را حفظ کنید

زمانیکه کودک شما پرخاشگری می‌کند و یا هر رفتار مخربی از خود نشان می‌دهد، رفتار اشتباه شما باعث بدتر شدن رفتار کودک خواهد شد. ابتدا خود را آرام کنید و به اتاق دیگری بروید، سپس بعد از اینکه با چند نفس عمیق خود را آرام کردید، به سراغ کودک برگردید و با صدایی آرام، در مورد آنچه که می‌خواهید با کودک خود صحبت کنید.

زمان بیشتری برای کودک خود قائل شوید

زمانیکه شما کودکی را به دنیا می‌آورید، مسئولیت بزرگی را بر دوش خود خواهید گذاشت. رشد و پرورش کودک کار آسانی نیست. در نتیجه اگر زمانی را نمی‌توانید برای کودک خود اختصاص دهید، از به دنیا آوردن نوزادی بی‌گناه اجتناب کنید.

با کودک خود مهربان ولی محکم باشد

با کودک خود مهربان ولی محکم باشد

با کودک خود به مهربانی رفتار کنید. اما به گونه‌ایی رفتار نکنید که رفتارشما باعث شود، تا کودک احساس کند که می‌تواند از مهربانی شما سوء استفاده کند. همیشه با او به نرمی رفتار کنید و هنگامی که کودک دچار خطایی شد، قاطعانه با او صحبت کنید.

امتیازاتی را از او بگیرید

به جای ضرب و شتم کردن کودک، امتیازاتی را از او بگیرید. گرفتن این امتیازات بهتر است به مدت چند روز ادامه پیدا کند.

به کودک مهلت زمانی دهید، تا عذرخواهی کند

زمانیکه کودک شما دچار اشتباهی شد، قاطعانه با او برخورد کرده و به او بگویید، که فقط 5 دقیقه مهلت دارد تا عذرخواهی کند. در غیر اینصورت شما می‌توانید امتیازاتی را از او بگیرید.

سخن نهایی

بدانید که اگر شما هم مانند کودک خود رفتاری مخرب نشان دهید، نه تنها باعث می‌شود که کودک از شما تقلید کند و رفتاری مشابه به شما را با دیگران انجام دهد، بلکه تبعاتی را ایجاد می‌کند، که می‌تواند سرآغاز رفتارهای مخرب در کودک باشد.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: روانشناسی
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات