Thirty-fifth-week-of-pregnancy-1

تنها دو هفته‌ی دیگر تا آغازِ آخرین ماه از بارداری باقی مانده است. همانطور که در مقالات قبل درباره‌ی این موضوع صحبت کردیم، یک بارداری طبیعی و کامل، 40 هفته و 10 روز زمان می‌برد.

در این روزها باید از همه لحاظ، آماده‌ی زایمان شوید؛ چرا که از هفته‌ی سی و پنجم بارداری امکان وقوع زایمان زودرس، افزایش می‌یابد.

در مقاله‌ی این هفته، قصد داریم تا درباره‌ی وضعیت شما و فرزندتان و برخی نکات مهم برای هفته سی و پنجم بارداری صحبت کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

احتمالا، از ابتدای بارداری تا این هفته، بین 8 الی 13 کیلو گرم وزن اضافه کرده‌اید. این میزان، در همه‌ی افراد یکسان نیست. برخی مادران در سه ماهه‌ی اول بارداری، به دلیل ویار شدید، وزنشان کاهش پیدا می‌کند و پس از اتمام دوران ویار بارداری، کم کم وزن آن‌ها افزایش می‌یابد.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-2

اکنون، قله‌ی رحمتان را می‌توانید حدود 15 سانتی متر بالاتر از ناف لمس کنید.

گرچه پایان دوران شیرین بارداری نزدیک است، اما همچنان باید هر روز حرکات فرزندتان را بشمارید. به این صورت که در هر دو ساعت، فرزندتان باید 10 حرکت انجام دهد. اگر احساس کردید که تحرک جنین کم شده است، یک خوراکی شیرین میل کرده و به سمت چپ دراز بکشید.

معمولا در این شرایط، او انرژی لازم برای افزایش جنب و جوش خود را دریافت می‌کند. همچنین ممکن است جنین خوابیده باشد. بنابراین، مجددا دو ساعت زمان بگذارید و حرکاتش را بشمارید. چنانچه بعد از گذشت این مدتی، همچنان حرکات فرزندتان کم بود و یا آن‌ها را احساس نمی‌کردید، حتما با پزشک تماس بگیرید.

در هفته سی و پنجم بارداری، احتمالا جنین از حالت بریچ یا افقی، به حالت سفالیک ( سر به سمت پایین ) تغییر وضعیت داده است. به همین دلیل، ممکن است احساس فشار در لگن و تکرر ادرار داشته باشید.

همچنین با نزدیک شدن به روزهای پایانی بارداری، فرزندتان کم کم به سمت لگنتان حرکت کرده و فشار از روی دیافراگم برداشته می‌شود. به این حالت، خالی شدن سر دل گفته می‌شود.

ممکن است در این روزها، متوجه بی‌اختیاری ادرار، به خصوص در زمان سرفه، عطسه و یا خنده شوید. علاوه بر فشار جنین بر اثر تغییر حالت و افزایش وزن او، وجود استرس هم از علل بروز بی‌اختیاری ادرار می‌باشد.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-4

برای کنترل این شرایط، بهتر است با مشورت پزشک، ورزش کِگِل انجام دهید. این ورزش با تقویت عضلات کف لگن، علاوه بر کنترل مسئله‌ی بی‌اختیاری ادرار، به داشتن زایمانی آسان‌تر نیز کمک می‌کند.

در این روزها، ممکن است تا حد زیادی بی‌حوصله شده باشید. با توجه به اینکه هنوز حدود 4 هفته به پایان بارداری باقی مانده، بهتر است از هر روشی برای بهبود حالتان استفاده کنید.

خواندن کتاب، تماشای فیلم، یوگا، ملاقات با دوستان و خانواده، پیاده روی و… پیشنهاداتی هستند، که انجام آن‌ها ممکن است در این روزها برایتان خوشایند باشد.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-4

وضعیت جنین در هفته سی و‌ پنجم بارداری

فرزند شما در این هفته، با قدی حدود 48 سانتی متر و وزنی حدود 2600 گرم ( دو کیلو و ششصد گرم ) به‌ اندازه‌ی یک طالبی شیرین رسیده است.

در هفته سی و پنجم، جذب چربی در قسمت شانه‌های جنین بیشتر از بقیه‌ی قسمت‌های بدنش انجام می‌گیرد. تا این هفته، ذخیره‌ی چربی در بدن جنین حدودا 15 درصد است؛ که این میزان تا پایان دوران بارداری به 30 درصد خواهد رسید.

اگر فرزندتان در این هفته متولد شود، نیاز است تا در بخش NICU و داخل دستگاه انکوباتور از او مراقبت شود؛ زیرا هنوز ذخیره‌ی چربی در بدن او، به میزانی نرسیده که بدنش را در محیط خارج رحم گرم نگه دارد.

دستگاه انکوباتور، یک محفظه‌ی پلاستیکی شفاف است؛ که به یک تخت شباهت دارد. نوزادان زودرس یا نوزادانی که مشکل یا بیماری خاصی دارند، به منظور تامین گرما، محافظت در برابر انتقال میکروب و سر و صدا، برای مدتی در این دستگاه، نگهداری می‌شوند.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-5

از آنجایی که رشد سلول‌های مغزی، اتصالات و نورون‌های مغز جنین هنوز هم‌ ادامه دارد، مصرف مکمل‌های امگا3 تحت نظر پزشک، بسیار مفید هستند.

در هفته‌های پایانی بارداری، جنین فقط وزن اضافه می‌کند و در ظاهر او تغییری ایجاد نمی‌شود. شما همچنان تا پایان بارداری باید حرکات فرزندتان را احساس کنید؛ اما از آنجایی که فضای داخل رحم، برای جنین بسیار تنگ شده است، قدرت کمتری برای تحرک دارد.

فرزندتان در این روزها، عمل مکیدن را برای خوردن شیر، پس از تولد تمرین می‌کند.

سلول‌هایی که به سیگنال‌های رنگی پاسخ می‌دهند، آخرین دسته از سلول‌هایی هستند که در داخل چشم رشد می‌کنند. این سلول‌ها که در پشت چشم قرار دارند در این هفته، تکامل می‌یابند.

جنین که از هفته‌های قبل پلک زدن را آغاز کرده بود، اکنون در حال یادگیری و تمرین فوکوس کردن است. همچنین، مردمک چشم‌ها در برابر تابش نور عکس العمل نشان می‌دهند و گشاد می‌شوند.   

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-6

از هفته سی و پنجم بارداری به بعد احتمال وقوع زایمان زودرس بیشتر از قبل می‌شود و جنین به مرور، به سمت پایینِ لگنتان حرکت می‌کند تا برای زایمان آماده شود.

 گرچه بسیاری از بیمارستان‌ها لوازم مورد نیاز شما و فرزندتان را در یک پک بیمارستانی به شما می‌دهند، اما بهتر است خودتان هم یک ساک برای بیمارستان آماده کنید.  

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-7

باید ها و نباید ها

همانطور که گفتیم در این روزها احتمالا بی‌حوصله هستید ‌و تصور می‌کنید که انرژی لازم برای فعالیت و ورزش کردن را ندارید؛ اما بهتر است این را بدانید که هر قدر فعالیتتان را افزایش دهید، انرژیتان نیز افزایش می‌یابد. بنابراین سعی کنید تحرکتان را بیشتر کنید.

هر چه به پایان دوران شیرین بارداری نزدیک‌تر می‌شوید، باید به علائم هشدار دهنده‌ی زایمان زودرس، مسمومیت بارداری و… بیشتر توجه کنید.

یکی از دلایل زایمان زودرس در بارداری، پارگی کیسه‌آب در اثر عفونت در دستگاه تناسلی بانوان است.

اگر متوجه درد زیر شکم، ترشحات بد بو و رنگی ( سبز یا زرد‌ )، تب و لرز، سوزش و درد هنگام دفع ادرار و… شدید، فورا به پزشک اطلاع دهید.

از دیگر دلایل پارگی کیسه‌آب، می‌توان به زمین‌ یا ضربه خوردگی، ناهنجاری‌های رحمی و … اشاره کرد.

‌گرچه این روزها، افزایش حجم و وزن جنین باعث شده تا طاقتتان کم شود و انتظار زایمان را بکشید، اما بهتر است بدانید هر قدر که تولد فرزندتان به موعد مقرر زایمان، نزدیک تر باشد، پس از متولد شدن، زندگی آسان‌تر و بهتری را تجربه خواهد کرد.

از سوی دیگر، بهتر است بدانید که تنها 5 درصد از جنین‌ها، در روز پیش بینی شده طبق تقویم بارداری، به دنیا می‌آیند.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-8

در هفته سی و پنجم بارداری، اگر دچار هر یک از موارد زیر شدید، فورا به بیمارستان مراجعه کنید:

  • خروج غیر ارادی آب از واژن، با مشخصات مایع آمنیوتیک (شفاف، بدون بو و… )
  • کم شدن حرکات جنین و یا نا آرامی او
  • درد در قفسه‌ی سینه و یا احساس نفس تنگی
  • ورم ناگهانی دست و‌ پا و اختلالات دیداری

در هفته‌های پایانی بارداری، مصرف کلسیم، آهن، فولیک اسید و پروتئین از اهمیت بالایی برخوردار است. بنا بر تشخیص پزشک، ممکن است در کنار مصرف مواد غذایی حاوی موارد مذکور، مکمل‌های دارویی نیز برای مادر باردار تجویز شود.

Thirty-fifth-week-of-pregnancy-9

پیشنهاد موشیما برای هفته سی و پنجم بارداری

طی مقالات هفته به هفته‌ی بارداری، بارها درخصوص زایمان زودرس صحبت کردیم. اکنون دیگر کاملا به دلایل وقوع زایمان زودرس و علائم هشداردهنده‎ی آن، واقف هستید.

همانطور که از زمان زایمان خود خبر ندارید، قطعا از اتفاقات پس از زایمان هم بی‌اطلاع هستید. بهتر است از حالا خودتان را برای قرار گرفتن در هر شرایطی آماده کنید.

به طور مثال ممکن است به دلایل مختلف و خاص پزشکی، نیاز باشد تا مدت زمان بیشتری در بیمارستان بستری باشید. در این صورت باید کلیدهای منزلتان را به یکی از افراد نزدیک به شما و معتمد خانواده بدهید؛ تا در صورت لزوم، بتواند وسایل و مدارک مورد نیازتان را به شما برساند.

اگر دوقلو و یا چند قلو باردار هستید، باید بدانید که رسیدگی به دوقلوها بسیار سخت‌تر از رسیدگی به یک نوزاد است. بنابراین برنامه‌تان را طوری تنظیم کنید که افرادی برای کمک رسانی به شما در اطرافتان حضور داشته باشند.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه سوم بارداریبارداری
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات