لوگو موشیما

راهنمایی‌های مهم برای پول‌ توجیبی دادن به کودکان

نکات مهم پول‌توجیبی دادن به کودکان
یاسمین روحانی نیم‌رخ

.

.

پول توجیبی دادن به کودکان می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا ارزش پول را بشناسند. دریافت پول توجیبی منظم می‌تواند مهارت پس‌انداز را به کودکان بیاموزد. داشتن یک روتین معین برای پول‌ توجیبی دادن به کودکان برای آموزش برنامه‌ریزی به آن‌ها ضروری است. هر خانواده، بنا به شرایط خود، می‌تواند روتین متفاوتی برای پول‌ توجیبی…

پول توجیبی دادن به کودکان می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا ارزش پول را بشناسند. دریافت پول توجیبی منظم می‌تواند مهارت پس‌انداز را به کودکان بیاموزد. داشتن یک روتین معین برای پول‌ توجیبی دادن به کودکان برای آموزش برنامه‌ریزی به آن‌ها ضروری است.

هر خانواده، بنا به شرایط خود، می‌تواند روتین متفاوتی برای پول‌ توجیبی دادن به کودکان داشته باشد. اینکه در چه سنی به کودک پول‌توجیبی بدهید و یا مقدار آن چقدر باشد کاملا به شما بستگی دارد؛ اما تکنیک‌هایی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای تصمیم‌گیری از در این موارد استفاده کنید.

در ادامه‌ی مقاله با ما همراه باشید تا نکات مهم در مورد پول‌ توجیبی دادن به کودکان را با شما در میان بگذاریم:

چرا باید به کودکان پول‌ توجیبی داد؟

پول‌ توجیبی اغلب برای خرید چیزهای کوچک مثل خوراکی یا اسباب‌بازی‌های ساده است. همچنین می‌تواند به کودک کمک کند تا با پس‌انداز کردن، مقداری از هزینه‌ی وسایل بزرگتری مثل دوچرخه را نیز پرداخت کند.

برخی والدین نیز میزان پول‌ توجیبی کودکان را بیشتر تعیین می‌کنند؛ ولی در عوض مسئولیت خرید برخی از وسایل ضروری مانند لوازم‌التحریر، اینترنت مصرفی یا کتاب‌های درسی را به خود آن‌ها واگذار می‌کنند.

به طور کلی هدف از پرداخت پول‌ توجیبی، آموزش مسئولیت‌پذیری در خرج کردن پول، اولویت‌بندی در خرید، پس‌انداز کردن و ارزش پول به کودکان است.

از چه سنی باید پول‌ توجیبی دادن به کودکان را شروع کرد؟

زمان دقیقی برای شروع پول‌ توجیبی دادن وجود ندارد. برخی از والدین از سنین چهار یا پنج سالگی اقدام به دادن پول‌ توجیبی به کودک می‌کنند. برخی نیز صبر می‌کنند تا کودک به مدرسه برود یا 9-8 ساله شود.

هر زمان که می‌خواهید این کار را شروع کنید؛ باید مطمئن شوید کودک می‌تواند درک کند که هر چند وقت یکبار و چقدر پول دریافت می‌کند. در واقع کودک باید به درک خوبی از زمان و همچنین ارزش عددی پول رسیده باشد.

به طور کلی، فرزند شما زمانی آماده‌ی پول‌ توجیبی گرفتن است که سه ویژگی زیر را همزمان از خود نشان دهد:

  • کودک بداند که برای خرید هر چیزی به پول نیاز دارد
  • کودک با مفهوم پس‌انداز آشنا باشد؛ یعنی بداند که اگر پول‌هایش را جمع کند می‌تواند چیزهای گران‌تری بخرد
  • کودک متوجه شود که اگر پول‌هایش را در چند روز اول تمام کرد، تا روز پرداخت بعدی خبری از پول نخواهد بود
آموزش پول‌توجیبی دادن به کودکان

چه مقدار پول‌ توجیبی باید برای فرزندتان تعیین کنید؟

مقدار پول پرداختی به کودکان باید بر اساس سن آن‌ها و همچنین شرایط مالی خانواده تعیین شود. بسیاری از والدین بر این باورند که اگر مقدار پول‌ توجیبی فرزندشان زیاد باشد، او ارزش پول را بهتر خواهد آموخت. توجه کنید که این باور اشتباه است و اتفاقا انگیزه‌ی کودک برای پس‌انداز را از او خواهد گرفت.

حتما شرایط مالی خانواده‌تان را در نظر بگیرید. شما قرار نیست به هیچ عنوان برای پرداخت پول‌ توجیبی به فرزندتان تحت فشار مالی قرار بگیرید. برای کودکان کوچکتر میزان پول‌ توجیبی می‌تواند در حد خرید یک یا دو خوراکی کوچک باشد. برای بچه‌های بزرگتر نیز میزان پول می‌تواند در حد خرید لوازم‌التحریر یا بلیط سینما باشد.

هر چند وقت یکبار باید به کودک پول‌ توجیبی بدهید؟

پول‌ توجیبی دادن به کودکان می‌تواند به صورت هفتگی یا ماهیانه باشد. این برنامه‌ریزی، آن‌ها را برای برنامه‌ریزی نحوه‌ی تقسیم حقوق و دستمزد در آینده آماده می‌کند. اگر کودکتان پولش را در چند روز اول هفته تمام کرد، از پول‌ توجیبی هفته‌ی بعد به او پیش پرداخت ندهید. هدف این است بیش از حد خرج نکردن را به او آموزش دهید.

همچنین می‌توانید از پول‌ توجیبی استفاده کنید تا رفتار درست را به کودک آموزش دهید. مثلا می‌توانید قانونی تعیین کنید که اگر کودک رفتار نادرستی کرد، 500 تومان از پول‌ توجیبی هفته‌ی بعد او کم خواهد شد. در نظر داشته باشید که هیچگاه پولی که به کودک پرداخت شده را پس نگیرید؛ زیرا جلوی پس‌انداز کردن او را می‌گیرد.

آیا باید به کودکان پول‌توجیبی داد؟

آیا باید برای انجام کارهای خانه به کودکان پول‌ توجیبی داد؟

گره زدن پول‌ توجیبی به انجام کارهای خانه، توصیه نمی‌شود. لازم است کودکان بیاموزند که باید مسئولیت خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنند را بر عهده بگیرند. خوب فکر کنید، آخرین باری که برای جارو کردن خانه پول دریافت کردید، کی بود؟

راه‌حل کاربردی این است که مسئولیت هر کس در خانه را مشخص کنید. برای هر کودک مطابق سنش یک وظیفه تعیین کنید و اعلام کنید که این‌ها وظایف آن‌ها در قبال خانه است. در کنار این قانون اعلام کنید که اگر فرزندتان حاضر شود علاوه بر مسئولیت خودش، یکی از مسئولیت‌های شما را نیز انجام دهد، می‌تواند در ازای آن پول دریافت کند.

سخن پایانی

پول‌ توجیبی دادن به کودکان، یک راه عالی برای آموزش مسئولیت پذیری، برنامه‌ریزی در هزینه‌ها، پس‌انداز و ارزش پول به آن‌هاست. بر اساس سن کودک و شرایط مالی خانواده، مقدار معینی پول‌ توجیبی برای فرزندتان تعیین کنید. همچنین برنامه‌ای منظم برای پرداخت آن در نظر بگیرید.

به یاد داشته باشید که شما به هیچ عنوان نباید برای پرداخت پول‌ توجیبی به فرزندتان تحت فشار مالی قرار بگیرید. شما فقط می‌خواهید به آن‌ها حساب شده خرج کردن را بیاموزید. با کمی فکر کردن می‌توانید بهترین برنامه‌ریزی را برای پرداخت پول‌ توجیبی به فرزندتان انجام دهید.