برخی از کودکان نوپا ممکن است که بسیار سریع رشد کنند، اما برخی دیگر از کودکان به تدریج رشد کرده و نیاز دارند، تا از مواد مغذی بیشتری برای رشد آنها استفاده شود.
معمولا بسیاری از کودکان دارای رشد نرمالی بوده و نیازی به درمان و یا استفاده از داروهای مکمل ندارند. اما گاهی برای رشد کودکان نیاز است، تا به پزشک متخصص مراجعه کرده و با استفاده از داروها و مکملهای داروئی به رشد کودکمان کمک کنیم.
اما چه عواملی میتواند نشان دهنده رشد نرمال یک کودک نوپا باشد؟ برای دانستن این مطلب مهم ما را در ادامه این مقاله همراهی کنید.
مراحل مختلف رشد کودک نوپا
سال اول: کودک در اولین سال زندگی خود ممکن است ماهانه نیم پوند وزن اضافه کند و چهار تا پنج اینچ بلندتر شود.
سال دوم: کودک نوپا ممکن است سه تا چهار پوند وزن اضافه کند و در سال دوم سه تا چهار اینچ بلند شود.
سال سوم: کودک نوپا ممکن است دو تا سه اینچ بلندتر شود و در سال سوم چهار تا شش پوند وزن اضافه کند.
پس از اتمام سه سال، رشد سریع ممکن است کاهش یابد و آنها فقط در دوران بلوغ دوباره رشد کنند. با این حال، قد و وزن فرزند شما به تدریج افزایش مییابد. معمولاً ممکن است در سنین مدرسه نزدیک به شش پوند اضافه وزن داشته و سالانه دو اینچ بلندتر شوند.
علائم نشان دهنده رشد کودک نوپا
- افزایش اشتها
- افزایش خواب شبانه
- افزایش قد
- افزایش وزن
- گاهی مواقع درد پا
برخی از کودکان هنگامی که در سن رشد قرار میگیرند، ممکن است که از درد پا شکایت داشته باشند و حتی گاهی موارد به خاطر درد پا از خواب بیدار شوند.
بیشتر بدانید: آیا بیسکویت غذای ایمن و سالم برای نوزادان است؟
چه عواملی در افزایش قد و وزن کودک موثر است؟
ژنتیک نقش موثری در رشد کودک دارد. طبق تحقیقات آکادمی اطفال کودکان آمریکا، والدین قد بلند معمولا دارای فرزندان قد بلند بوده و والدین قد کوتاه دارای فرزندانی قد کوتاه هستند.
دختران: [(قد پدر به اینچ – 5) + قد مادر به اینچ] تقسیم بر 2
پسران: [(قد پدر در اینچ + 5) + قد مادر در اینچ] تقسیم بر 2
براساس این فرمول میتوان پیش بینی کرد که قد یک کودک نوپا چه قدر رشد خواهد کرد.
همچنین یکی دیگر از مهمترین دلایل رشد کودک علاوه بر ژنتیک، تغذیه نیز هست. اگر کودکی دارای مشکل پزشکی خاص مانند ناهنجاریهای تیروئیدی، کلیوی، دستگاه گوارش و یا مشکلات قلبی نباشد، از نظر رشد دارای یک رشد عادی و کاملا طبیعی خواهد بود.
همچنین نه تنها مشکلات جسمی بلکه مشکلات روحی مانند استرس و سلامت روحی نیز میتواند در رشد یک کودک تاثیرگذار باشد.
چه عواملی میتواند باعث کوتاهی قد شود؟
مشکلات ارثی و ژنتیکی یکی از مهمترین دلایلی است که میتواند به کوتاهی قد منجر شود. برای حل کوتاهی قد کودک میتوان با تحت نظر بودن یک پزشک اطفال از داروها و یا مکملهایی استفاده کرد، که باعث افزایش قد شود.
بیشتر بدانید: راهنمای کامل رشد کودک نوپا از 28 ماهگی تا 30 ماهگی
برخی دیگر از کودکان در ماههای اولیه زندگی رشد طبیعی داشته اما بعد از گذشت دو سال، رشدشان کم میشود. این موضوع در پسران بیشتر از دختران بوده و جای نگرانی نیست، زیرا این فرایند طبیعی بوده و نیاز به درمان ندارد.
سخن نهایی
برای رشد طبیعی کودک، نیاز به تغذیه مناسب، خواب کافی و فعالیت بدنی است. اگر کودک شما دارای رشد طبیعی نیست نگران نشوید. زیرا میتوانید با مشاوره گرفتن از یک دکتر متخصص این مشکل را حل کنید.
همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید