Twenty-eighth-week-of-pregnancy-1

به شما تبریک میگوییم! با شروع هفته بیست و هشتم، قدم در سه ماهه‌ی سوم و آخر بارداری گذاشته‌اید.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در این هفته باید به آن پرداخته شود، این مسئله است که آیا نیاز به تزریق آمپول روگام ( ایمونوگلوبین ) دارید یا خیر؟

در ادامه‌ی این مقاله قصد داریم تا به طور مفصل درباره‌ی وضعیت شما و جنین در این هفته و آمپول ایمونوگلوبین صحبت کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

در این هفته حدود 8 سانتی متر بالاتر از ناف و کمی پایین‌تر از جناق سینه، برجستگی قله‌ی رحمتان قابل لمس است.

اکنون دیگر فضای رحم برای حرکات آزادانه‌ی جنین بسیار کم شده‌ و او برای چرخش بدن و حرکت دادن دست‌ها و پاهایش تقلای بیشتری می‌کند.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-2

ممکن است در این روزها دچار درد سیاتیک شوید. این درد که به صورت تیر کشیدن از باسن تا پشت پاها احساس می‌شود، به دلیل چرخش سر جنین، افزایش وزن و حجم رحم و فشار بر روی عصب سیاتیک، که در قسمت انتهای ستون فقرات قرار دارد، به وجود می‌آید.

استراحت، تغییر پوزیشن و استفاده از کمربند‌های مخصوص دوران بارداری، به کاهش درد سیاتیک کمک می‌کند؛ اما در هر صورت ممکن است این درد تا زمان زایمان همراهتان باشد.

از این هفته، ویزیت پزشک زنان هر دو هفته یکبار انجام می‌شود. بهتر است در خصوص نحوه‌ی شمارش حرکات فرزندتان از پزشک سوال کنید.

چنانچه نتیجه‌ی آزمایش غربالگری گلوکز ( قند خون ) که در هفته‌های قبل انجام داده‌اید، مشکوک بوده باشد، در این هفته باید مجددا آن را تکرار کنید.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-3

احساس مور مور شدن، سوزش و خارش در پاها، می‌تواند از نشانه‌های سندرم پای بی‌قرار باشد. هنوز دلیل مشخصی برای این سندرم شایع در بین مادران باردار، پیدا نشده‌ است؛ اما موارد زیر برای بهبود این وضعیت توصیه می‌شوند:

  • ماساژ پاها در هنگام استراحت
  • عدم مصرف چای، قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار
  • مصرف مکمل‌های آهن

در سه ماهه‌ی سوم بارداری، ممکن است بیش از پیش دچار سوزش سر دل، معده درد، حالت تهوع و … شوید. توجه داشته باشید که تحت هر شرایطی قبل از مصرف هرگونه دارو، باید با پزشک خود مشورت کنید.

اگر شاغل هستید، بهتر است به منظور جلوگیری از ورم پاها و درد مفاصل، به مدت طولانی و ثابت پشت میز ننشینید. به ازای هر یک ساعت نشستن، یک ربع حرکت و استراحت نیاز دارید.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-4

در صورت مشاهده‌ی علائم پره اکلامپسی ( مسمومیت بارداری )، فورا به بیمارستان مراجعه کرده و در اسرع وقت پزشکتان را در جریان قرار دهید.

اگر هنوز پزشک متخصص اطفال برای فرزند خود در نظر نگرفته‌اید، بهتر است به بررسی نکات مهمی مانند روزها و ساعات حضور پزشک در مطب، نزدیکی مطب به محل سکونت، بیمه‌های طرف قرارداد با پزشک و … هم بپردازید.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-5

وضعیت جنین در هفته بیست و هشتم بارداری

در این هفته، جنین با قدی حدود 38 سانتی متر و وزنی حدود 1000 گرم (‌ یک کیلو گرم ) به اندازه‌ی یک‌ کلم پیچ رسیده است.

توجه داشته باشید که رشد هر جنین با جنین‌ دیگر متفاوت است و اندازه‌هایی که در مقالات بارداری بیان می‌شوند، حدودی هستند.

گرچه در پایان این هفته چروک‌های سطح پوست جنین از بین می‌روند، اما همچنان ذخیره‌ی چربی در زیر پوست او برای زندگی خارج از رحم ادامه دارد.

تا قبل از هفته‌ی بیست و هشتم بارداری، سطح مغز جنین تقریبا صاف بوده است؛ اما از این‌ هفته، شیار‌ها و برجستگی‌هایی روی سطح مغز او ایجاد خواهند شد؛ که در نهایت باعث افزایش حجم مغز او می‌شوند. تکامل مغز در این هفته، باعث افزایش سطح هوشیاری در جنین می‌شود.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-6

در این هفته، حس بویایی فرزندتان فعال خواهد شد. همچنین، چشم‌های او تا پایان این هفته قادر به تولید اشک می‌شوند.

در هفته بیست و هشتم بارداری، استخوان‌های جنین تقریبا کامل شده‌اند؛ اما هنوز کمی نرم هستند. در این روزها، طول و قطر موهای جنین افزایش می‌یابند.

اکنون فرزندتان به طور مرتب خمیازه می‌کشد. تمرین حرکات تنفسی برای رشد طبیعی ریه‌ها امری ضروری است. در این هفته الگوی تنفس او ریتم منظمی به خود می‌گیرد.

بسیاری از جنین‌ها تا پایان این هفته درون رحم می‌چرخند و در نهایت سر آن‌ها به سمت پایین قرار می‌گیرد.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-7

هفته بیست و هشتم بارداری دوقلویی

در هفته بیست و هشتم بارداری، حرکات دوقلوها را به طور منظم حس خواهید کرد. چنانچه نوری به شکم شما تابیده شود، اکنون می‌توانند روی خود را به سمت نور بچرخانند.

در این هفته آن‌ها می‌توانند انگشت شستشان را بمکند. حالا دیگر سکسه‌هایشان به قدری قوی شده، که می‌توانید آن‌ها را به خوبی احساس کنید.

تا پایان این هفته، پوست بدن دوقلوها به دلیل چربی ذخیره شده زیر پوستشان، صاف‌تر از قبل می‌شود.

با وارد شدن به هفته بیست و هشتم بارداری آزمایشی، به نام ارزیابی سلامت جنین انجام می‌شود؛ که در آن حرکات دوقلوها، ضربان قلب آن‌ها و مشکلاتی که فضای تنگ رحم می‌تواند برایشان ایجاد کند، بررسی می‌شود. همچنین به وسیله‌ی این آزمایش می‌توان انقباضات مربوط به زایمان زودرس را نیز بررسی کرد.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-8

آمپول روگام چیست؟

اگر در آزمایشات ابتدایی بارداری مشخص شود که Rh خون شما منفی است، در این هفته نیاز به تزریق آمپول روگام یا ایمونوگلوبین دارید. تزریق این آمپول باعث می‌شود تا اگر خون فرزندتان به هر دلیلی وارد خون شما شد، از تولید پادتن علیه خون او جلوگیری شود.

اگر Rh خون همسرتان هم منفی باشد، نیازی به تزریق ایمونوگلوبین نیست؛ اما اگر Rh خون همسر شما مثبت باشد، علاوه بر تزریق در هفته‌ی بیست و هشتم بارداری، نیاز است تا پس از تولد نوزاد هم مجددا ایمونوگلوبین را تزریق کنید.

Twenty-eighth-week-of-pregnancy-9

پیشنهاد موشیما برای هفته بیست و هشتم بارداری

پیشنهاد این هفته‌ی ما مربوط به پدران است. توصیه می‌کنیم از این هفته به تحقیق و بررسی دردهای آغازین زایمان بپردازید. شما می‌توانید با خواندن کتاب، جست و جو در اینترنت و کمک گرفتن از نزدیکان اطلاعات مفیدی کسب کنید.

در اکثر مواقع، فرصت کافی برای رسیدن به بیمارستان وجود دارد؛ اما ممکن است در برخی شرایط بحرانی، نیاز باشد که تا زمان رسیدن به بیمارستان و یا رسیدن پزشک یا ماما به منزل شما، اقدامات اولیه را خودتان انجام دهید.

بنابراین بهتر است برای دردهای زایمان همسرتان آماده باشید. اینکه بدانید از زمان شروع انقباضات ریتمیک، حدودا چه مدت تا زایمان زمان باقی مانده، نکته‌ی مهمی است.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه سوم بارداریبارداری
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات