لوگو موشیما

9 چالش اصلی بزرگ کردن دوقلوها

یاسمین روحانی نیم‌رخ

.

.

خیلی از مادر و پدرها آرزوی داشتن دوقلو را دارند. از خیلی از جهات داشتن فرزندان دوقلو، مزیت محسوب می‌شود. این که با گذراندن یک دوره‌ی حاملگی، صاحب دو فرزند شوید، می‌تواند یک شانس بزرگ باشد. با این حال در کنار این مزایا، مشکلات زیادی نیز ممکن است به وجود بیایند و گریبان شما را…

خیلی از مادر و پدرها آرزوی داشتن دوقلو را دارند. از خیلی از جهات داشتن فرزندان دوقلو، مزیت محسوب می‌شود. این که با گذراندن یک دوره‌ی حاملگی، صاحب دو فرزند شوید، می‌تواند یک شانس بزرگ باشد. با این حال در کنار این مزایا، مشکلات زیادی نیز ممکن است به وجود بیایند و گریبان شما را بگیرند.

لذت داشتن دوقلو بسیار زیاد است، ولی والدین دوقلوها اعتراف می‌کنند که همیشه حال و اوضاغشان رویایی نیست. در لیست زیر، چالش‌های بزرگ کردن دوقلوها را با هم مرور می‌کنیم:

بارداری مشکل

هنگام بارداری دوقلوها، برخی علائم طبیعی مانند ویار و حالت تهوع می‌توانند تا چند برابر تشدید شوند. افزایش این علائم، هم شرایط را برای مادر سخت می‌کند و هم باعث ایجاد استرس و نگرانی در اطرافیان می‌شود. با این حال بارداری مشکل، ابتدای راه چالش‌های بزرگ کردن دوقلوها است.

کمبود خواب

اکثر والدین دوقلوها موافقند که بدترین چالش داشتن دوقلو، کمبود خواب است. هر نوزادی نیازهای خاصی دارد که رسیدگی به آن‎‌ها زمان می‌برد؛ اما زمان کافی گذاشتن برای رسیدگی به دو نوزاد بسیار سخت است. در واقع خواب برای والدین دوقلوها، کالای بسیار کمیابی است.

کمبود خواب و خستگی، می‌تواند تحمل شرایط را برای شما سخت‌تر کند. باید کم کم عادت کنید تا با مقدار بسیار کمتری از خواب و استراحت بتوانید تمام کارها را انجام دهید.

وقت گذراندن جداگانه با هر کدام از بچه‌ها

والدین دوقلوها اغلب اوقات از این نگرانند که نمی‌توانند جداگانه با هر کودک خلوت کنند و وقت بگذرانند. آن‌ها از همان لحظه‌ی اول باید عشق و زمان خود را تقسیم کنند. شرایط زندگی مدرن اجازه‌ی گذراندن وقت کافی با همه‌ی افراد خانواده را نمی‌دهد؛ ولی به یاد داشته باشید که توجه منحصر به هر کودک به تنهایی و خلوت کردن با آن‌ها امری بسیار ضروری است؛ زیرا به ساخت هویت فردی آن‌ها کمک می‌کند.

رسیدگی هم‌زمان

در یک کلام ساده: والدین دوقلوها باید در یک زمان، در دو مکان باشند. برخی اوقات رسیدگی به هر دو کودک به صورت هم‌زمان غیرممکن است. این مشکل از روز اول شروع می‌شود. هر دو نوزاد با هم گریه می‌کنند، مریض می‌شوند، دندان در می‌آورند و راه می‌روند.

همچنین وقتی آن‌ها بزرگتر می‌شوند و به مدرسه می‌روند، رسیدگی به دو برنامه‌ی همزمان بسیار طاقت‌فرسا خواهد بود. مشکل بزرگتر زمانیست که هر یک در کلاس یا حتی مدرسه‌‌ی جداگانه باشند.

تربیت دوقلوها با فردیت منحصر به فرد بسیار مشکل است

دعوا و مشاجره‌ی دو کودک

همه تصور می‌کنند که دوقلوها بهترین دوستان هستند. به طور کلی این نظر می‌تواند درست باشد؛ ولی والدین دوقلوها داستان دیگری برای تعریف کردن دارند. رقابت بین دوقلوها تقریبا از روزهای اول شروع می‌شود و درگیری‌های بین آن‌ها می‌تواند بسیار شدید شود.

والدین دوقلوها در چرخه‌ی درگیری و داوری میان آن‌ها گیر می‌افتند. آن‌ها اقرار می‌کنند که دعوای مداوم فرزندانشان یکی از سخت‌ترین چالش‌های بزرگ کردن دوقلوهاست.

رعایت کردن برابری و عدالت

با داشتن دو فرزند هم‌سن، والدین فشار زیادی را متحمل می‌شوند تا همه چیز را برابر نگه دارند. والدین دوقلوها باید هرچه برای یکی از فرزندانشان انجام می‌دهند، برای دیگری نیز انجام دهند تا آن‌ها دسترسی برابر به امکانات و فرصت‌ها داشته باشند.

والدین دوقلوها نباید هیچوقت این حس را منتقل کنند که یکی از فرزندانشان را بیشتر از دیگری دوست دارند. این تلاش می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا و سخت باشد؛ زیرا بسیاری از اوقات شما بدون منظور کاری را انجام می‌دهید ولی کودکتان برداشت دیگری می‌کند. به نظر می‌رسد هر چقدر هم والدین تلاش کنند، نمی‌توانند در این امر کاملا موفق شوند.

شکل دادن فردیت آن‌ها

رابطه‌ی دوقلوها پیچیده و منحصر به فرد است. دوقلوها افرادی با شخصیت‌های متفاوت هستند؛ ولی جامعه غالبا آن‌ها را به صورت یک مجموعه در نظر می‌گیرد. مقایسه و تضاد از جهات مختلف به وجود می‌آید و والدین باید بسیار تلاش کنند تا فرزندانشان را به عنوان دو انسان جدا در نظر بگیرند و آن‌ها را در مقابل هم قرار ندهند.

والدین دوقلوها همواره تشویق می‌شوند که فردیت فرزندانشان را شکل دهند؛ ولی روش این کار همیشه روشن نیست. والدین از خود می‌پرسند: که آیا پوشاندن لباس یکسان به دوقلوها کار درستی است؟ آیا باید کلاس درسی آن‌ها را جدا کرد؟ تربیت دوقلوها با در نظر گرفتن فردیت آن‌ها یکی از سخت‌ترین کارهاست.

شلوغی و به هم ریختگی

شلوغی و کثیف‌کاری یک کودک به خودی خود زیاد است، چه برسد به این‌که دو کودک هم‌سن با هم شروع به بازی کنند. بسیاری از اوقات شما به تنهایی نمی‌توانید از پس کارهای خانه برآیید و حتما نیاز به کمک خواهید داشت. از کمک گرفتن خجالت نکشید. کمک گرفتن به این معناست که شما به کیفیت زندگی خانوادگیتان اهمیت می‎دهید.

مشکلات اصلی بزرگ کردن دوقلوها

تبعیض اجتماعی

یکی از تلخ‌ترین جنبه‌های فرزندپروری، مشاهده‌ی آسیب دیدن و ناراحتی فرزندتان است. درست است که دوقلوها به خاطر شرایط خاصشان، در برخی موقعیت‌ها مزایایی به دست می‌آورند؛ ولی بسیاری از اوقات نیز دچار تبعیض می‌شوند.

ممکن است برای برخی فعالیت‌های تک نفره، یکی از آن‌ها انتخاب شود و دیگری کنار گذاشته شود. ممکن است یکی از همکلاسی‌هایشان یکی از آن‌ها را برای جشن تولدش دعوت کند و دیگری را نادیده بگیرد. برخی دوقلوها حتی ممکن است مورد آزار و اذیت و قلدری قرار گیرند. این مسئله‌ی دشوار یکی از چالش‌های بزرگ کردن دوقلوهاست.

سخن آخر

داشتن فرزند دوقلو، می‌تواند بسیار شیرین و لذت‌بخش باشد؛ ولی با چالش‌ها و مشکلات بسیاری همراه است. اگر منتظر به دنیا آمدن دوقلوهایتان هستید، بهتر است حتما با کمی مطالعه و تحقیق خودتان را برای چالش‌های پیش رو آماده کنید. اگر آگاهانه با این چالش‌ها روبرو شوید خواهید دید که بزرگ کردن دوقلوها می‌تواند بسیار جالب و هیجان انگیز باشد.