Seventeenth-week-of-pregnancy-1

با ورود به هفته هفدهم بارداری و رشد سریع رحم، افزایش وزن و بزرگ‌تر شدن شکمتان، بیش از پیش شبیه به یک مادر شده‌اید. در این روزها ممکن است دوستان و اقوام شما تمایل داشته باشند شکمتان را لمس کنند و یا آن را ببوسند. اگر این کارِ آن‌ها شما را می‌رنجاند، حتما مسئله را مودبانه مطرح کنید.

گاهی اوقات حتی مطرح شدن سوالاتی در خصوص جنسیت فرزندتان شما را معذب می‌کند، در چنین موقعیت‌هایی می‌توانید بحث را عوض کنید و یا به آن‌ها بگویید که نمی‌خواهید درباره‌ی این موضوع صحبت کنید.

برخی مادران با اینگونه سوالات و رفتارها مشکلی ندارند؛ ولی برخی دیگر اینطور نیستند. در هرصورت حق انتخاب با شما است.

با توجه به ورودتان به هفته هفدهم بارداری، در ادامه‌ی مقاله قصد داریم تا در خصوص وضعیت شما و فرزندتان در این هفته و چگونگی حل مسائل پیش رو با شما بیشتر صحبت کنیم.

با موشیما همراه باشید.

وضعیت شما در این هفته

در این روزها رحم با رشد سریع خود به دنبال ایجاد فضای کافی برای جنین است. اکنون اگر حدود دو سانت و نیم پایین‌تر از ناف خود را لمس کنید، متوجه برجستگی قله‌ی رحم خواهید شد.

Seventeenth-week-of-pregnancy-2

در این هفته بزرگ‌تر شدن رحم باعث فشردگی دیگر اعضای داخلی شکم می‌شود. روده ها، معده و … همگی تحت فشار قرار خواهند گرفت. همچنین احتمالا مشکلات گوارشی مانند سوزش سر معده، یبوست، گاز معده و … به سراغتان خواهد آمد. در ادامه‌ی این مقاله درباره‌ی موضوع تغذیه‌ی مناسب در هفته‌ی جاری مفصلا صحبت خواهیم کرد.

با بزرگ‌تر شدن شکم، ممکن است دردی را از ران تا کف پا احساس کنید؛ که به آن درد عصب سیاتیکی گفته می‌شود. درد سیاتیک به دلیل فشار به عصب سیاتیک که در قسمت انتهایی ستون فقرات قرار دارد، به وجود می‌آید؛ بنابراین برای تسکین این درد بهتر است از ثابت ایستادن به صورت مداوم خودداری کنید. همچنین استفاده از کمربند‌های طبی مخصوص بارداری هم می‌تواند مفید باشد.

Seventeenth-week-of-pregnancy-3

یکی از مسائل شایع در بارداری، به وجود آمدن لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه رنگ روی پوست است. حدود ۵۰_۷۰ درصد مادران باردار در دوران حاملگیشان این موضوع را تجربه می‌کنند. این لکه‌ها پس از زایمان به مرور زمان کم‌رنگ و محو می‌شوند؛ اما راهکار پیشنهادی ما برای پیشگیری از بروز این لکه‌ها که به آنها ملاسما یا ماسک بارداری هم گفته می‌شود، این است که بصورت روزانه از کرم‌های ضد آفتاب با spf15 و یا بالاتر که مناسب دوران بارداری هستند، استفاده کنید.

Seventeenth-week-of-pregnancy-4

وضعیت جنین در هفته هفدهم بارداری

در این هفته فرزند شما به اندازه‌ی یک پیاز بزرگ، با وزنی در حدود 150 گرم و قد حدود 12-13 سانتی متر است.

در هفته هفدهم میزانی چربی زیر جلدی در بدن جنین تشکیل شده که وظیفه‌ی سوخت و ساز بدن او را بر عهده دارد، همچنین این چربی باعث گرم ماندن بدنش هم می‌شود. از آنجایی که میزان این چربی در حال حاضر فقط حدود 5 گرم است، همچنان رگ‌های او از روی پوست شفافش قابل مشاهده است.

از این هفته به بعد غیر از موهایی که سطح بدن جنین را پوشانده، لایه‌ای محافظ هم که از چربی سفید رنگ تشکیل شده است به نام ورنیکس بدن او را پوشش خواهد داد. ورنیکس روی پوست اکثر کودکان در هنگام تولد هم وجود دارد.

Seventeenth-week-of-pregnancy-5

در این هفته جنین می‌تواند با دستانش صورت خود را لمس کند. حرکات دست و پای او قوت بیشتری گرفته و احتمالا بهتر از هفته‌ی قبل حرکاتش را حس خواهید کرد. همانطور که در مقالات قبل گفتیم به دلایل مختلفی ممکن است همچنان حرکات فرزندتان را حس نکنید؛ که البته این مورد کاملا طبیعی است.

از این هفته مغز فرزندتان به عملکرد پمپاژ قلبش نظارت می‌کند. کم کم غضروف‌های بدن جنین شروع به سفت شدن می‌کنند و به زودی استخوان‌های بدن او را تشکیل می‌دهند.

پیاده روی شما، فعالیت مورد علاقه‌ی فرزندتان است. چرا که در زمان راه رفتن شما، او می‌تواند راحت‌تر بخوابد. بسیاری از نوزادان در ماه‌های ابتدایی پس از تولد، در کریر، کالسکه، ماشین و یا آغوش شخصی که در حال قدم است، بهتر می‌خوابند. دلیل این مسئله، به خواب راحت جنین در پیاده روی‌های دوران بارداری مرتبط می‌شود.

Seventeenth-week-of-pregnancy-6

باید ها و نباید ها

با افزایش وزن و بزرگ‌تر شدن شکمتان، ممکن است هنگام راه رفتن، حفظ تعادل برایتان دشوار باشد؛ برای حل این مشکل بهتر است کفش‌های بدون پاشنه یا با پاشنه‌ی کوتاه بپوشید.

همانطور که قبلا گفتیم، در این هفته به دلیل بزرگ‌تر‌ شدن رحم، به دیگر اعضای داخلی شکم فشار وارد می‌شود که باعث ایجاد سوزش سر معده، نفخ، یبوست و… خواهد شد. برای کنترل اوضاع بهتر است تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و‌ حجم آن‌ها را کاهش دهید.

استفاده از غذاهای طبیعی، سالم، کم کالری و پر فیبر به از بین رفتن یبوست و سوزش سر معده کمک می‌کند.

در این هفته ممکن است ناخن‌هایتان کدر و شکننده و یا براق و مستحکم شوند. این‌ها علائمی از تغییرات هورمونی هستند. تقویت کننده‌های ناخن، حاوی ماده‌ای به نام دی بوتیل فتالیت هستند. تحقیقات نشان داده استفاده از این ماده در دوران بارداری منجر به ایجاد نقایصی در جنین می‌شود.

Seventeenth-week-of-pregnancy-7

بنابراین بهترین راه صبوری است. بعد از زایمان، مشکل ناخن‌هایتان برطرف خواهد شد.

ممکن است در بعضی از افراد، افزایش وزن باعث به وجود آمدن ترک و خارش پوست در برخی نواحی بدن مانند پستان‌ها، شکم، ران‌ها و باسن شود. ماساژ ملایم با روغن زیتون، ورزش و مرطوب نگه داشتن این نواحی تا حدودی از ایجاد ترک‌ها جلوگیری می‌کند.

اگر در حال حاضر ترک‌های قرمز یا صورتی پررنگ روی پوستتان ایجاد شده، بهتر است بدانید که حدود 90 درصد از بانوان دچار این عارضه می‌شوند؛ اما بطور معمول بعد از زایمان این ترک‌ها به خطوط نازک نقره‌ای رنگی تبدیل خواهند شد به سختی دیده می‌شوند.

Seventeenth-week-of-pregnancy-8

توجه کنید که در هنگام رانندگی، کمربند ایمنی را به شکلی ببندید که روی شکمتان قرار نگیرد. یک قسمت آن زیر شکم و دیگری بالای شکم و بین سینه‌هایتان قرار دهید. همچنین صندلی خود را طوری تنظیم کنید که شکمتان از فرمان خودرو فاصله داشته باشد.

اگر هنوز سونوگرافی آنومالی و غربالگری دوم را انجام نداده‌اید، بهتر است هر چه سریعتر برای انجام آن اقدام کنید.

در این هفته به دلیل افزایش گردش خون، دمای بدن افزایش می‌یابد. سعی کنید لباس‌های نخی و گشاد بپوشید.

درصورت داشتن علائم عفونت ادراری ( سوزش و درد هنگام ادرار کردن، تب و لرز) و علائم کم خونی ( خستگی، رنگ پریدگی، سرگیجه و …) حتما به پزشک مراجعه کنید.

برای تسکین درد عصب سیاتیک به پهلو دراز کشیده، زانوهایتان را کمی خم کنید و بین آن‌ها بالشت مناسبی قرار دهید. شنا کردن هم به کاهش این درد کمک می‌کند.

Seventeenth-week-of-pregnancy-9

تغذیه مناسب در این هفته

گرچه سه ماهه‌ی اول بارداری، مرحله‌ی حساس رشد جنین است؛ اما این موضوع نباید باعث شود تا در ماه‌های بعد از تغذیه‌ی مناسب غافل شوید.

در ادامه به تعدادی از مواد غذایی مفید و خاصیت آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

میوه‌ها و سبزیجات تازه سرشار از آنتی اکسیدان هستند و به دلیل وجود فیبر بالا، به رفع یبوست کمک می‌کنند.

مصرف گوشت، آجیل و حبوبات به تامین پروتئین، فولات و آهن بدن کمک می‌کنند.

دریافت پروتئین برای رشد مناسب بافت‌های بدن جنین و رحم ضروری است؛ همچنین بدن برای تولید خون هم به پروتئین نیاز دارد. پروتئین مورد نیاز بدن را می‌توان با مصرف لوبیا، مرغ، آجیل، ماهی سالمون و… تامین کرد.

وجود کلسیم برای تشکیل شدن و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها، تکامل سیستم عصبی جنین و بهبود عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است. با مصرف لبنیات، کلم، تخم مرغ و … میتوان کلسیم بدن را تامین کرد.

Seventeenth-week-of-pregnancy-10

مصرف لبنیات به تامین ویتامین D مورد نیاز بدن هم کمک می‌کند.

آهن برای تولید گلبول قرمز، افزایش هموگلوبین و تامین ذخایر کبدی جنین ضروری است. مواد غذایی همچون گوشت قرمز، هلو، تخم مرغ، اسفناج، کشمش و… سرشار از آهن هستند.

پیشنهاد موشیما برای هفته هفدهم بارداری

جستجو و بررسی پزشک متخصص اطفال کاری زمان ‌بر است. برای انتخاب پزشک مناسب، لازم است نکات اولیه‌ای را درنظر بگیرید. از جمله‌ی این نکات می‌توان به در دسترس بودن پزشک، نزدیک بودن مطب به محل سکونت و … اشاره کرد.

Seventeenth-week-of-pregnancy-11

مسئله‌ی مهم دیگر، بیمارستانی است که پزشک متخصص اطفال در آن فعالیت دارد. نزدیک بودن بیمارستان به محل زندگیتان، امکانات بیمارستان و این مسئله که بیمارستان با بیمه‌ی درمانی یا بیمه‌ی تکمیلی شما طرف قرارداد باشد، از جمله مسائل مهمی هستند که بهتر است از این هفته به بررسی آن‌ها بپردازید.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه دوم بارداریبارداری
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات