هفته هفتم بارداری

حتما شما هم مانند اکثر مادران، روند برجسته شدن شکم‌تان را هر هفته در آینه بررسی می‌کنید. اما معمولا تا ماه چهارم برجستگی قابل توجهی دیده نمی‌شود. اگر تا الان علائم بارداری را نداشتید، اصلا نگران نباشید. علائم بارداری در هر فرد با دیگری متفاوت است. احتمالا از این هفته علائم‌تان شروع می‌شود.

هفته هفتم بارداری زمان مهمی برای شما و فرزندتان است. در این هفته تغییرات اساسی برای رشد او در بدن شما رخ می‌دهد. در ادامه‌ی این مقاله درباره‌ی این موارد بیشتر صحبت می‎‎‌کنیم. 

اولین سونوگرافی و شنیدن صدای قلب فرزندتان

احتمالا برای اولین بار در این هفته فرزندتان را می‌بینید. بله! از طریق دستگاه سونوگرافی، می‌توانید کودک خود را مشاهده کنید. گرچه هنوز بسیار کوچک است و به طور واضح قابل مشاهده نیست؛ اما احساسات مادرانه و داشتن مطالعه درباره‌ی مراحل رشد جنین، به درک تصویری که می‌بینید کمک می‌کند.

معمولا اولین سونوگرافی بین هفته‌های 6 تا 8 بارداری انجام می‌شود. این سونوگرافی فوایدی دارد که در لیست زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ضربان قلب جنین در این هفته از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است. (اولین نشانه‌ی سلامت و زنده بودن جنین، داشتن ضربان قلب است)
  • سن حاملگی و تشخیص تاریخ زایمان از طریق سونوگرافی امکان پذیر است.
  • بارداری دوقلویی و یا چند قلویی در این سونوگرافی مشخص می‌شود.
  • سلامت بارداری مادر بررسی می‌شود.
  • بارداری خارج رحم در این سونوگرافی قابل تشخیص است.
  • تفاوت سن بارداری و سن جنین بررسی می‌شود (این کار به تشخیص زود هنگام ناهنجاری‌ها کمک می‌کند)
  • اگر مادر دچار خونریزی یا ترشح شده باشد، با سونوگرافی سریع می‌توان به علت عارضه پی‌برد.

این سونوگرافی ممکن است از طریق اسکن واژینال و یا شکمی انجام شود. زمان انجام هردو روش حتما باید مثانه‌ی مادر پر باشد تا تصویری واضح از جنین دیده شود.

در برخی مراکز، امکان دریافت ویدئو سونوگرافی و صدای ضربان قلب جنین، روی دیسک وجود دارد.

عموما نداشتن ضربان قلب جنین، به معنای سقط می‌باشد. اما همانطور که گفتیم، اگر سن جنین از سن بارداری کمتر باشد، امکان دیرتر شنیده شدن ضربان ‌قلب وجود دارد. در این شرایط بسیاری از پزشکان برای هفته‌ی هشتم یا نهم بارداری مجددا سونوگرافی می‌نویسند.

پس اگر صدای قلب فرزندتان در این سونوگرافی شنیده نشد، کمی صبور باشید و با حفظ آرامش طبق دستور پزشک‌تان مجددا سونوگرافی را انجام دهید.

وضعیت شما در هفته هفتم بارداری

اندازه‌ی رحم شما در شش هفته‌ی گذشته دوبرابر شده است. حجم خون بدنتان در دوران حاملگی به شدت افزایش می‌یابد. در اثر افزایش خون بدن، حجم مایعاتی که به سمت کلیه‌ها می‌روند بیشتر می‌شود. در نتیجه نیاز بیشتری به دستشویی رفتن خواهید داشت.

ممکن است هنگام مسواک زدن متوجه خونریزی از لثه‌هایتان شوید. نگران نباشید! تغییرات هورمونی باعث اسیدی شدن بزاق دهان‌تان شده است. از سوی دیگر، بالا رفتن حجم خون در بدن‌تان باعث التهاب و تورم لثه‌ها می‌شود. سعی کنید از مسواک نرم و خمیر دندان مناسب استفاده کنید.

در این هفته شما نفخ شکمی، متورم و دردناک شدن پستان‌هایتان را بیشتر احساس می‌کنید. اگر سوزش سرمعده دارید از خوردن غذاهای چرب، تند و نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه خودداری کنید.

اگر تصمیم دارید فعلا به کارکردن ادامه دهید و مرخصی بارداری را برای بعد از زایمان بگذارید، به نکات زیر توجه کنید:

  • اگر مدت طولانی پشت میز می‌نشینید، هر چند ساعت یکبار مثانه‌تان را تخلیه کنید. هر یک ساعت یکبار بلند شوید و کش‌وقوس به بدن‌تان دهید. این کار از ایجاد لخته خون، رگ‌های واریسی و کمردرد جلوگیری می‌کند.
  • از زیرپایی، صندلی دسته‌دار و قابل تنظیم و تشک طبی برای پشت‌تان استفاده کنید.
  • اگر کارتان به صورت ایستاده است، هر 15 دقیقه یکبار بنشینید. در زمان ایستادن زیر یک پای‌تان چهارپایه بگذارید و بعد با پای دیگر جابجا کنید. این کار باعث کاهش فشار روی کمرتان می‌شود.
  • سعی کنید از کفش‌های پاشنه‌کوتاه یا بدون پاشنه استفاده کنید.

در این هفته بیشتر خسته می‌شوید. سعی کنید استراحت‌تان را بیشتر کنید و از فعالیت‌هایی مانند یوگا کمک بگیرید.

جنین در هفته هفتم بارداری

وضعیت جنین در هفته هفتم بارداری

در هفته هفتم بارداری جنین به اندازه‌ی یک تمشک یا بلوبری است. پوست او به اندازه‌ی کاغذ نازک و رگ‌هایش قابل مشاهده هستند. در سر او که بسیار بزرگتر از بدن‌ش است، هر دونیم‌کره مغز در حال رشد هستند. انگشتان و مفاصل آرنج او حالا تشکیل شده‌اند.

جنین در این هفته هنوز یک دم کوچک دارد که در آینده تبدیل به استخوان دنبالچه می‌شود. این دم در واقع تنها قسمت بدن جنین است که با رشد او کوچک می‌شود.

اکنون رنگ چشم‌های فرزندتان تا حدودی مشخص شده، اما پشت چین‌های پلک او پنهان است. گوش داخلی جنین درحال رشد است ولی تا دوهفته‌ی آینده گوش خارجی او در دوطرف سرش قابل مشاهده نخواهد بود.

با اینکه زمان زیادی از رشد فرزندتان نمیگذرد اما حالا او آپاندیس و پانکراس دارد. کلیه های او الان در سر جای خود قرار گرفته‌اند و رشد می‌کنند. به زودی تولید ادرار شروع می‌شود.

وزن جنین در این هفته حدودا نیم گرم است و در مایع آمنیوتیک غوطه‌ور است. تکان میخورد اما شما آن را حس نمی‌کنید.

بارداری خارج رحم

بارداری خارج رحم چیست؟

اگر رویان در لوله‌ فالوپ یا جایی غیر از رحم لانه‌گزینی کند، بارداری خارج رحم رخ داده است. همانطور که کفته شد در سونوگرافی این هفته، اگر بارداری، خارج رحمی باشد مشخص می‌شود.

علائم بارداری خارج رحم در هر فرد متفاوت است. حتی ممکن است هیچ علائمی نداشته باشید و زمانی متوجه آن شوید که لوله‌ی رحمی پاره شود. حتی ممکن است تمام علائم بارداری عادی را داشته باشید. عدم وقوع عادت ماهانه، خستگی، درد پستان و … همه علائم مشابه در بارداری و بارداری‌خارج رحمی هستند.

بهتر است هر علامتی که دارید را جدی بگیرید و با پزشکتان درمیان بگذارید. در لیست زیر به برخی علائم بارداری‌خارج رحمی اشاره می‌کنیم:

  • خونریزی واژن
  • درد گرفتن یا حساس شدن لگن و شکم
  • درد شانه بخصوص اگر هنگام دراز کشیدن باشد، نشانه پارگی لوله رحم است و باید فورا با پزشک تماس بگیرید.
  • ضعیف شدن نبض، تپش قلب، شوک، غش، رنگ پریدگی و سرگیجه. در این صورت فورا با اورژانس تماس بگیرید.

تشخیص حاملگی خارج رحم از طریق سونوگرافی، معاینات پزشکی و آزمایش خون و ادرار(بررسی هورمون hcg) امکانپذیر است.

اگر برای شما هم حاملگی خارج رحم پیش آمده است، نگران نباشید. هر چه تشخیص و درمان آن زودتر انجام گیرد، آسیب کمتری به لوله‌ی رحم وارد می‌شود. در این صورت امکان بارداری موفق پس از این دوران، بیشتر می‌شود.

نقش پدر در خانواده

پیشنهاد موشیما برای هفته هفتم بارداری

پدر و مادر هر کدام مسئولیت‌هایی در قبال فرزندشان دارند. اینکه پدر خانواده در مراجعات پزشکی شما را همراهی کند، نقطه‌ی قوت خانواده‌تان خواهد بود. در اکثر موارد دیده شده، پدرانی که در بارداری همسرشان را همراهی کرده‌اند، رابطه بهتری با فرزندانشان نیز دارند.

موشیما در راستای تهیه آلبوم خاطرات بارداری، پیشنهاد دیگری نیز برایتان دارد. یک لباس خاص را انتخاب کنید. هر هفته یا هر ماه یکبار با همان لباس در جایی مشخص عکس بگیرید. می‌توانید روی تخته یا برگه‌ای ماه بارداری را یادداشت کنید.

بدین ترتیب در انتهای ماه نهم، آلبومی از تغییرات ظاهری بدن‌تان در این دوران شیرین خواهید داشت.

همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید

دسته بندی‌های مقاله: ۳ ماهه اول بارداریبارداری
0 0 رای ها
1 ► امتیاز دهی ◄ 5
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سبد خرید

0
image/svg+xml

No products in the cart.

بازگشت به صفحه محصولات