کمکم به سه ماههی سوم و آخر بارداری نزدیک میشوید. در این روزها فرزندتان به سرعت در حال رشد و تکامل است.
تا کنون اکثر اعضای بدن جنین تکمیل شدهاند و از این هفته فقط بزرگتر میشوند. برخی دیگر از اعضای بدن او مانند عنبیهی چشمها تا قبل از این هفته، فاقد رنگدانه بودند؛ اما از این هفته تکامل مییابند و ابتدا، رنگ خاکستری یا آبی به خود میگیرند.
در این مقاله قصد داریم دربارهی وضعیت شما و فرزندتان و تغذیهی مناسب هفته بیست و ششم بارداری صحبت کنیم.
با موشیما همراه باشید.
وضعیت شما در این هفته
در این هفته اگر حدود 6 سانتی متر بالاتر از ناف را لمس کنید، متوجه برجستگی قلهی رحم خواهید شد. با بزرگتر شدن رحم و تغییرات هورمونی، احتمالا بیشتر از قبل احساس گرما میکنید. استفاده از لباسهای نخی و سبک و مصرف نوشیدنیهای خنک به ویژه در هوای گرم، اوضاع را بهتر میکند.
اگر دچار اختلال در خواب شدهاید، ترجیحا به سمت چپ بخوابید و بین زانوها بالشتی قرار دهید. با انجام این کار، فشار از روی کمر و پشتتان برداشته شده و گردش خون در بدن بهتر انجام میشود. در نتیجه خواب راحتتری خواهید داشت.
درصورتی که هر یک از اعضای بدنتان دچار درد شدید و یا بیحسی شد، فورا پزشکتان را در جریان قرار دهید.
کمخونی در بین مادران باردار شایع است؛ اما تشخیص و درمان به موقع آن، از بروز عوارضی مانند خونریزی شدید هنگام زایمان جلوگیری میکند.
چنانچه تا این هفته برای بررسی میزان آهن خون آزمایشی ندادهاید، بهتر است با پزشکتان در این خصوص صحبت کنید. ممکن است زمانی که آزمایش غربالگری گلوکز را انجام دادهاید، همزمان کمخونی شما هم بررسی شده باشد؛ اما شما مطلع نشده باشید.
با نزدیک شدن به ماههای پایانی بارداری، انقباضات براکستون هیکس که همان تمرینات رحم برای انقباضات اصلی زایمان است، بیشتر از قبل خواهد شد.
با کسب اطلاعات کافی دربارهی این انقباضات میتوانید تفاوت بین انقباضات کاذب و اصلی زایمان را متوجه شوید. در صورتی که انقباضات منظم شدند و در یک ساعت 4 الی 5 بار آنها را حس کردید، فورا با پزشک تماس بگیرید.
بیشتر بدانید: هفته بیست و دوم بارداری – انقباضات براکستون هیکس
در صورت مشاهدهی علائم زیر، فورا به پزشک مراجعه کنید:
- ورم ناگهانی دست و صورت
- تاری دید یا جرقه زدن چشم
- افزایش وزن غیر طبیعی و ناگهانی
- سردردهای ناگهانی، شدید و مقاوم به درمان
- فشار خون بالا
علائم بالا ممکن است نشانههایی از پره اکلامپسی یا مسمومیت بارداری باشند. اگر پزشک با بررسی علائم مذکور، به وجود مسمومیت بارداری مشکوک شود، برای شما آزمایش ادرار مینویسد. دفع پروتئین از طریق ادرار، نشان دهندهی بروز این عارضه است.
درمان به موقع، از عواقب جبران ناپذیر پره اکلامپسی برای مادر و جنین، جلوگیری میکند.
وضعیت جنین در هفته بیست و ششم بارداری
در این هفته جنین با قدی حدود 36 سانتی متر و وزنی حدود 750 گرم به اندازهی یک ذرت متوسط رسیده است.
در این هفته رشد و تکامل چشمهای جنین به پایان میرسد. عنبیهی چشمها که تا قبل از این هفته فاقد رنگدانه بودند، رنگی میشوند. جالب است بدانید که رنگ چشمهای او از این هفته تا چند ماه پس از به دنیا آمدن، متغیر است. چشم اکثر نوزادان در این چند ماه، خاکستری مایل به آبی و یا آبی رنگ است.
کیسههای هوایی داخل ریههای جنین تا پایان این هفته تکمیل میشوند. اگر به هر دلیلی جنین در این هفته به دنیا بیاید، احتمالا تحت مراقبتهای ویژه زنده خواهد ماند.
در این روزها، جنین با انجام عمل دم و بازدم از طریق بینی، مایع آمنیوتیک را وارد ریهها کرده و سپس خارج میکند. او در حال تمرین تنفس برای بعد از تولد است.
تا کنون تعداد بسیار زیادی سلول عصبی در مغز جنین تشکیل شده است. از این هفته به مرور، بین این سلولها اتصال برقرار خواهد شد و همین امر باعث میشود تا حرکات او هماهنگتر شوند. همچنین قدرت ضربات آرنج و پای او بیشتر میشود؛ تا حدی که احتمالا دردتان میگیرد.
در این روزها اگر خوراکی شیرین بخورید، متوجه افزایش جنب و جوش فرزندتان خواهید شد.
در هفته بیست و ششم بارداری چی بخوریم؟
نوشیدن روزانه 8 لیوان آب و مصرف میوه و سبزیجات تازه، برای تامین آب بدن در بارداری بسیار مهم است. جنین برای زنده ماندن در مایع آمنیوتیک به میزان قابل توجهی آب نیاز دارد. در روزهای گرم، نیازِ بدن به آب بیشتر هم میشود.
برای اینکه مطمئن شوید به اندازهی کافی مایعات مصرف کردهاید، به رنگ ادرارتان توجه کنید. اگر ادرارتان زرد کمرنگ و یا بیرنگ باشد، میزان آب مصرفیتان مناسب بوده است. ولی اگر رنگ آن زرد پررنگ باشد، نیاز به افزایش مصرف مایعات در طول روز دارید.
از فواید نوشیدن آب در دوران بارداری میتوان به جلوگیری از یبوست، سردرد، سرگیجه و همچنین ایجاد احساس آرامش در زمان زایمان، اشاره کرد.
برای تامین آهن مورد نیاز بدن در دوران بارداری از مصرف عدس، اسفناج، فلفل دلمهای، کلم بروکلی و … غافل نشوید. همچنین مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات و حبوبات در این دوران بسیار مهم است.
البته مصرف لبنیات پاستوریزه، مورد تایید پزشکان است. همچنین قبل از پخت حبوبات، حتما آنها را به مدت 24 ساعت در آب گرم بخیسانید. این کار باعث از بین رفتن نفخ موجود در حبوبات میشود.
از مصرف گوشت و تخم مرغ به صورت نیم پز و یا خام جدا خودداری کنید. درصورتی که پزشک برای شما قرص ویتامین تجویز کرده است، باید آن را دقیقا طبق دستور، مصرف کنید.
کاهو رسمی نسبت به کاهو پیچ از ویتامین B، مواد معدنی، ویتامین C، کلسیم، پتاسیوم، فولیک اسید و … بیشتری برخوردار است. بنابراین توصیه میشود بهجای کاهوپیچ از کاهوی رسمی استفاده کنید.
پیشنهاد موشیما برای هفته بیست و ششم بارداری
این هفته فرصت مناسبی برای مطالعه دربارهی مشکلات شایع نوزادان، علائم و درمان آنها است. امروزه اکثرا نوزادان دچار مسائلی مانند رفلاکس، کولیک، حساسیت به پروتئین و… میشوند.
مادران، به خصوص افرادی که اولین تجربهی مادر شدن را پشت سر میگذارند، در مواجهه با این موارد دچار اضطراب میشوند.
پس از زایمان، مادر از لحاظ روحی و جسمی تحت فشار است و برای رسیدگی به فرزندش نیاز به کمک دارد. بهتر است شما و همسرتان دربارهی مشکلات شایع در نوزادان مطالعه کافی داشته باشید. در این صورت اگر فرزندتان دچار هر یک از این مسائل شود، در کنار هم میتوانید شرایط را مدیریت کنید.
بیشتر بدانید: کولیک نوزاد – علل و روش درمان
همین حالا نظر خود را با دیگران به اشتراک بذارید: کلیک کنید